26 d'abril de 2024

Pelegrí lloa l'aposta del Grup Pascual pel producte del territori i el programa en seguretat alimentària

Pelegrí ha destacat la preocupació de l'empresa pels ramaders que els proporcionen la llet

El Ter 2 de juny de 2012 a les 12:55
El conseller Pelegrí durant la visita a les instal·lacions que el Grupo Leche Pascual té a Gurb
ACN - El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural, Josep Maria Pelegrí, ha lloat aquest divendres l'aposta del Grupo Leche Pascual per la qualitat del producte que ofereix i les garanties que dóna al consumidor en seguretat alimentària.

Pelegrí ha destacat la preocupació de l'empresa pels ramaders que els proporcionen la llet i, en aquest sentit, ha assenyalat que l'empresa manté una estreta relació amb el sector ramader català que es completa amb la prestació de serveis d'ajut i assessorament per a contribuir a la professionalització dels criadors, a la vegada que s'ofereixen incentius pel desenvolupament integral de les seves explotacions.

El director del grup, Tomás Pascual, ha explicat que un exemple d'aquest treball en comú és el Programa d'Anàlisis de l'Eficiència Productiva, que ha presentat els seus primers resultats i en el qual es destaca que l'eficiència dels ramaders catalans, pel que fa a la productivitat de la seva mà d'obra, "està per damunt de la mitjana espanyola". Ha assenyalat que cal una "bona" interlocució entre l'administració i l'empresa per fer front a la situació de crisi que viuen els empresaris. Ha afegit que la Generalitat està "ocupada" perquè tot el conjunt del sector agro-pecuari i industrial català segueixi amb el seu desenvolupament. El director del grup ho qualifica d'"essencial".

Actualment el grup genera 200 llocs de treball directes a Catalunya (entre la fàbrica de Gurb, la delegació comercial de Barcelona i el servei agro-pecuari on s'atén els ramaders) i dóna treball de manera indirecta a 250 professionals entre distribuïdors, transportistes i proveïdors. En aquest sentit, Leche Pascual compra i recull llet a 140 ramaders catalans distribuïts en granges especialment d'Osona (més del 50%), però també del Vallès Oriental i Occidental, l'Alt Empordà, el Gironès, el Bages i la Selva. La fàbrica de Gurb es va inaugurar l'any 2004. En els darrers dos anys, s'ha produït una inversió total de 4 milions d’euros que permetrà que Gurb sigui la segona fàbrica del grup que passarà a ser multi-referència. L’objectiu és produir a més a més altres productes que el Grupo Leche Pascual comercialitza. En fases més avançades, la planta fabricarà Biofrutas i una beguda de soja.

El conseller Pelegrí durant la visita a les instal·lacions que el Grupo Leche Pascual té a Gurb

Detall de la cadena de producció que envasa la llet que arriba de les granges

Etiquetes: