23 d'abril de 2024

Endesa fa un simulacre d'incendi a la central hidràulica de Sau

Aquest tipus d’operacions es realitzen set vegades cada any a una central hidràulica diferent de Catalunya

El Ter 14 de juny de 2012 a les 13:19
Una imatge del simulacre
Endesa ha finalitzat amb èxit un simulacre d’incendi a la central hidràulica de Sau, situada al terme municipal de Vilanova de Sau, a la comarca d’Osona. Ha estat dins dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003 de forma itinerant a les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya.

L’objectiu és prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta. El foc a la instal·lació s’hauria produït arran de la combustió de l’oli dels interruptors dels serveis auxiliars de la central, la qual cosa hauria activat l’alarma d’incendis de la instal·lació i, de retruc, alertar el Centre de Recepció d’Alarmes, ubicat a la seu de la Companyia a Barcelona.

S’ha fet arribar l’avís al Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida, al barri dels Magraners. Immediatament després s’ha mobilitzat el personal de guàrdia i, a la vegada, l’equip d’intervenció per atendre l’emergència, els quals van ser els primers en desplaçar-se urgentment a la central hidràulica.

Els bombers haurien utilitzat aigua i líquid escumós per a sufocar l’incendi dels interruptors, sense haver de lamentar cap vessament al riu Ter. Aquest tipus d’operacions es realitzen set vegades cada any a una central hidràulica diferent de Catalunya, de manera que, en un breu període de temps, totes i cadascuna d’elles han viscut fingir una situació de risc.
Etiquetes: