26 d'abril de 2024

S'inaugura l'exposició "El bosc" a la sala de Can Puget

En la mostra podrem trobar una síntesi dels boscos com a entitat hibrida entre societat i natura

El Ter 9 de setembre de 2008 a les 10:24
Cartell de l'exposició El bosc de la Fundació "la Caixa"
Des d'aquest dimarts la sala d’exposicions Can Puget de Manlleu acull la mostra “El bosc”. L’exposició ha estat organitzada per la Fundació “la Caixa” dins el programa de Medi Ambient i Ciència de l’entitat. La inauguració oficial de “El Bosc” serà avui a les 8 del vespre i la exposició s’obrirà al gran públic a partir de demà.

L’objectiu de la mostra és en primer lloc, rescatar el coneixement forestal, donant resposta a com són els boscos, els elements naturals que contenen, les espècies més comuns, i en segon lloc a la intervenció de la cultura humana en l’ús del bosc, per exemple, els oficis més tradicionals que s’hi practicaven. En la mostra podrem trobar una síntesi dels boscos com a entitat hibrida entre societat i natura, una retroalimentació d'ambdós.

Amb aquesta exposició es volen renovar les idees que ja hi ha establertes sobre el medi ambient, aportant una visió més positiva del contacte entre el bosc i les persones, essent aquesta la filosofia de la mostra. Per aquest motiu, s’ha ambientat amb molta intensitat la casa de la cultura de Can Puget, reforçant els missatges visuals amb inputs organolèxics, on a més de la vista, intervenen altres òrgans sensorials com l’olfacte i l’oïda.

Una de les peces destacades és una xiloteca que conté les escorces i els troncs de les espècies més comuns de la península ibèrica.

L’exposició es podrà visitar a partir de demà i fins el dia 5 d’Octubre. L’horari de visites serà de dimarts a dissabte des de les 5 de la tarda i fins a dos quarts de 9 del vespre i els diumenges (i el dia de la Diada l’horari serà) de 12 a 2 i de 6 a 8. Es faran visites per a grups escolars amb reserva prèvia.
Etiquetes:
Cultura