26 d'abril de 2024

Osona és la comarca on més ajuntaments, fins a 22, s'han adherit a la campanya per penjar l'estelada

La Delegació del Govern ha enviat una carta als alcaldes per demanar-los que justifiquin la decisió de penjar la bandera

El Ter 10 de setembre de 2008 a les 14:18
La bandera estelada ja fa un segle que és sinònim d'independentisme
L’estelada onejarà en 22 ajuntaments dels 51 que hi ha a la comarca d’Osona i en total, en 107 municipis catalans. Són les últimes dades de què disposa la comissió 100 anys d’estelada, que es mostra molt satisfeta de la bona acollida que ha tingut la campanya.

Oriol Falguera, membre de la comissió, explica que esperaven bons resultats, però que fins i tot s’han superat les expectatives. Falguera es mostra 'trist' i dolgut perquè l’Ajuntament de Vic no s’ha sumat a la commemoració dels 100 anys de la bandera estelada, malgrat que Osona és l’indret on més adhesions han sumat. De fet, només 9 capitals de comarca han acordat fer-la onejar. A aquests alcaldes, la Delegació del Govern els ha enviat una carta demanant-los que trametin l’acord de ple a l’Administració General de l’Estat. Segons Falguera, s’han assessorat i les cartes tindrien un caràcter dissuasori, però no es poden prendre represàlies contra els ajuntaments que pengin l’estelada.

Algunes de les estelades es penjaran a la façana dels ajuntaments i altres la faran onejar en diferents edificis destacats de la població. La campanya compta amb el reforç visual del google maps, on són visibles les localitats adherides. Paral·lelament, la Comissió 100 anys d’estelada ha dut a terme la campanya 100 anys, 100 cims, on s’han marcat els cims més importants del país amb l’estelada i d’altres d’arreu del món, entre els quals l’Everest. Una altra de les tasques importants del col·lectiu és donar a conèixer la figura de Vicenç Albert Ballester, dissenyador de l’estelada, que la va divulgar per tot el món.
Etiquetes:
Política Municipal