24 d'abril de 2024

Manlleu concretarà pel setembre el projecte de mancomunar la Policia Local amb Roda i les Masies de Roda

Al Bages hi ha policies locals que ja han dut a terme l’experiència i Carme Trillas diu que vol "veure com treballen"

El Ter 27 d'agost de 2012 a les 19:41
Pere Prat, Felip Puig i Carme Trillas, pel març
Manlleu continua apropant posicions amb Roda de Ter i les Masies de Roda per mirar de mancomunar serveis en l’àmbit de la policia local. Durant l’agost ha sortit publicat al DOGC el decret de la Generalitat que ho regula. La regidora de Seguretat Ciutadana, Carme Trillas, diu que pel setembre s’han de reprendre sobretot les converses de caire tècnic.

La regidora afirma que la mancomunitat encara es troba en una fase molt embrionària i des del punt de vista tècnic, "encara s’han d’iniciar les converses". En l’apartat polític, el conseller d’Interior Felip Puig va ser a Manlleu pel març i ja va avalar el projecte.

Pere Prat va fer arribar aquesta demanda al conseller d’Interior Felip Puig i pel març, Puig la va avalar en una visita a Manlleu, en què va presidir juntament amb l’alcalde la Junta Local de Seguretat de Manlleu. Trillas afirma que "no podem restar, per tant això voldria dir que Manlleu seguiria tenint la seva pròpia policia i en cap moment deixar de fer un servei per anar a cobrir una altra població; primer és Manlleu, però si podem col·laborar estaria bé". Les converses entre l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, i el de Roda de Ter, Jordi Serra, Carme Trillas diu que no han acabat "en cap acord" concret, ja que "no és tant fàcil mancomunar serveis, ens hem d’asseure i reunir tant políticament com tècnicament".

El cap de la Policia Local, Jesús Calvo diu que el fet que Les Masies de Roda no tingui policia local ni vigilants "podria complicar legalment les coses". Segons Trillas, la condició que posa la llei és que les poblacions han de tenir termes municipals que es toquin, que siguin limítrofs.

L’objectiu principal és reduir costos però "sense que baixi la qualitat del servei que es presta". Durant el mes d’agost, la Generalitat va publicar al DOGC l’ordre per la qual es podria tirar endavant l’acord entre municipis. Les condicions són que entre tots no superin els 40.000 habitants censats, que els límits es toquin i que pertanyin a la mateixa comarca.

Les primeres reunions han de ser a mitjan mes de setembre per anar concretant la situació. A la zona del Bages hi ha policies locals que ja han dut a terme l’experiència i Carme Trillas diu que és "partidària de poder veure in situ com funciona i com treballen" i que es mirarà d’agafar "exemples d’altres poblacions, ja que sempre en pots treure idees".
Etiquetes: