26 d'abril de 2024

Comença el 28è Torneig de Bàsquet Unnim aquest divendres a Sant Julià de Vilatorta

El torneig, que cada vegada té més ressò internacional, s'ha convertit en una gran festa d'estiu pel bàsquet català

El Ter 30 d'agost de 2012 a les 09:53
Torneig de bàsquet de Sant Julià, partit femení
Aquest divendres comença el 28è Torneig de Bàsquet Unnim a Sant Julià de Vilatorta, amb un gran pes de la noves tecnologies, ja que la gran novetat és una nova aplicació per a Iphone. En aquesta edició, el nombre de municipis i pistes associades ha crescut: s’hi suma l’Esquirol, Prats de Lluçanès i Ripoll, i torna a incloure la ciutat de Manlleu, amb el pavelló de La Salle, i el pavelló municipal com a reserva en cas de mal temps.

El responsable de premsa del torneig, Emili Salgado, explica que "s’ha disminuït un 15% el nombre d’inscripcions, suposo que per la crisi econòmica que ha afectat la gent de fora i alguns equips no han pogut venir". Hi haurà uns 190 equips i al voltant de 2000 jugadors i jugadores, però en canvi els patrocinadors han crescut, i s’han incrementat un 20%, de la mateixa manera que "els col·laboradors voluntaris". Esperen poder revertir aquesta tendència en els anys posteriors, ja que "sens dubte és conseqüència de la crisi econòmica".

El Torneig de Bàsquet Unnim s’ha consolidat com la gran festa d’estiu del bàsquet català. Enguany no s’ha pogut superar el rècord de 242 equips participants, però tot i això, cada vegada té més ressò internacional. Emili Salgado des de l’organització, remarca que hi ha sis partits d’exhibició "d’alt nivell" entre "tres equips universitaris" i altres enfrontaments de primer ordre. Oregon University juga contra Unigirona i CB Santa Rosa de Lima, s’enfronten Assignia Manresa i Princeton University, i també hi ha els partits FC Barcelona Regal B – Boston College, CB Prat Joventut-Princeton University i FIATC Joventut Badalona – Assignia Manresa. Segons Salgado, "lluitem per tenir equips xinesos o russos en edicions vinents" amb el "gran objectiu de fomentar aquest esport entre els joves, i que vegin bàsquet del bo".

El principal patrocinador, Unnim, ja ha confirmat que podran seguir comptant amb el seu suport en els anys posteriors. Qui esponsoritza el torneig és la part de la Fundació, i no el banc com a entitat, que és qui ha estat absorbit pel BBVA. És cert, reconeix Salgado, que a la Fundació hi haurà "una retallada bastant bèstia" i malgrat que "seguirem comptat amb ells l’aportació no podrà ser la mateixa". Salgado considera però que "no es canviarà el nom del torneig".

Aquest dijous s’ha fet el partit inaugural del 28è Torneig de Bàsquet Unnim a Sant Julià de Vilatorta, entre Unigirona i Oregon University.
Etiquetes:
Esports