19 de maig de 2024

S'obren les inscripcions per la 8èna edició del campionat d'arada de Tavèrnoles

El campionat computarà pel 38è campionat d’arada estatal que se celebrarà els dies 27 i 28 de Setembre a Lleó.

El Ter 12 de setembre de 2008 a les 12:35
Moment de la presentació
Aquesta setmana s’han conegut tots els detalls del campionat provincial d’arada que se celebrarà dissabte dia 20 a Tavèrnoles. Amb aquesta s’arriba a la 8èna edició de la competició dins la regió de Barcelona i ha estat organitzada per ASAJA, l’Associació Agrària de Joves Agricultors.

La prova està dividida en quatre categories que són: modalitat fixa, modalitat reversible, de quatre solcs i el jove. Les inscripcions estan obertes a tothom i es tracta d’una lluita sana per aconseguir la millor llaurada possible. La feina del jurat és de valoració de la feina feta en les parcel•les, tal i com explica el president de l’associació de llauradors Joan Buc que a més formarà part del jurat del campionat.

Una de les variacions que presenta l’edició d’enguany és el canvi de masia, en les darreres edicions la competició s’havia celebrat a la Masia Banús i aquest any es trasllada a la finca plans de Can Riera, que també pertany a Incasòl. Fins ara, hi ha inscrits 8 participants, entre ells dos osonencs, però desde l’organització és preveu que la xifra pugui augmentar fins una quinzena. Amb tot, la presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna comenta que a nivell estatal hi ha poca estima a les activitats agricultores i ramaderes.

La jornada a Tavèrnoles finalitzarà amb un dinar per a tots els assistents. El campionat computarà pel 38è campionat d’arada estatal que se celebrarà els dies 27 i 28 de Setembre a Lleó.

Roda de premsa

Roda de premsa

Etiquetes:
Esports