25 d'abril de 2024

Les pluges causen petites inundacions i danys materials a Osona

Diverses pedres caigudes del balcó d'un immoble del carrer Vendrell de Manlleu van danyar un vehicle

El Ter 12 de setembre de 2008 a les 14:53
Logotip dels bombers
La forta tempesta de ponent que ha descarregat la passada nit i matinada damunt de Catalunya ha afectat amb especial intensitat la comarca d'Osona. Entre les xifres de precipitacions més destacades hi ha 53 litres per metre quadrat a Roda de Ter, 44 a la Gleva i Gurb, 38,5 a Manlleu o 37 a Vic.

Va ser a partir de les 2/4 de 10 d’ahir a la nit quan les tempestes van començar a caure. La pluja va causa petites inundacions i els Bombers de la Generalitat van haver de realitzar nombroses intervencions a la comarca. Destaquen les vuit intervencions a Manlleu, en baixos que s’havien inundat, entre ells el de l’hospital de Sant Jaume. Cris Català, regidor de Seguretat Ciutadana i d’Espais i Serveis Urbans, explica els principals danys, que van ser només materials però no van afectar cap persona. Entre ells, hi va haver despreniments de pedres en un blacó del carrer Vendrell, cantonada amb Baixa Cortada, que van danyar un cotxe.

En alguns carrers de Manlleu, com l’Avinguda de Roma i de Vic, la intensitat de la pluja ha causat acumulacions d'aigua que feien problemàtica la circulació dels vehicles. També hi ha hagut terrats inundats i veïns que han tret aigua amb galledes. A Manlleu, també hi ha hagut talls en el subministrament elèctric, ja resolts i arbres caiguts.

Els bombers també han hagut de treure aigua de dos habitatges de Gurb i d’un taller de Sant Quirze de Besora. A Balenyà va caure un llamp en un pal de llum de la carretera BV-5303. El riu Ter ha esperimentat una forta crescuda aquesta matinada degut a les pluges que van caure durant tota la tarda al Ripollès i a partir del vespre a la meitat nord d'Osona.
Etiquetes:
Sostenibilitat