25 d'abril de 2024

ERC d'Osona dóna suport a les mocions d'independència de Sant Pere i Calldetenes

La moció insta al Parlament de Catalunya a "assumir la plena sobirania de la nació catalana"

El Ter 3 de setembre de 2012 a les 10:42
La Federació Comarcal d’Esquerra d’Osona dóna suport a la iniciativa de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló i Calldetenes que aproven al Ple Municipal la moció de Declaració d’Independència de Catalunya. Aquesta moció, que neix en primera instància a iniciativa de l’alcalde de Sant Pere de Torelló, el republicà independentista Jordi Fàbrega, serà aprovada per l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló i pel de Calldetenes (a iniciativa del Grup d’ERC).

Insta al Parlament de Catalunya a "assumir, de forma unilateral i a tots els efectes, la plena sobirania de la nació catalana, en la perspectiva de la constitució d’un estat català lliure, independent, democràtic i social" . A més, proposa que declari cada municipi "territori català lliure i, a l’espera que el Parlament de Catalunya dicti la legislació legalment aplicable, la legislació i els reglaments d’abast espanyol seran vigents de forma provisional".

Aquesta proposta d’acord és fruit de la voluntat independentista històrica del partit, del context social, polític i econòmic actual, i la voluntat d’obrir nous camins per a proclamar la independència del país, tot podent defensar l’estat del benestar per les persones que el conformem.

Per últim, des d’Esquerra Republicana de Catalunya – Osona rebutgen "frontalment els atacs que puguin realitzar des de diversos sectors de l’Estat Espanyol i dirigits als electes municipals". Aquesta forma de fer "política antidemocràtica ha de ser condemnada i castigada".
Etiquetes:
Política Municipal