26 d'abril de 2024

Josep Maria Álvarez alerta que Osona, Bages i Berguerdà poden ser les comarques més afectades per la crisi

Álvarez va assenyalar que la crisi afectarà especialment 'la part' del sector tèxtil que va aguantar l'anterior crisi

El Ter 12 de setembre de 2008 a les 17:19
Cesc Poch acompanyat de Josep Maria Álvarez
El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, en la seva visita aquest dimecres a empreses de la comarca d'Osona, va alertar que la crisi pot tenir un especial efecte a les comarques d'Osona, el Bages i el Berguedà que tenen un nivell de tecnificació 'just'.

Álvarez va assenyalar que la crisi afectarà especialment 'la part' del sector tèxtil que va aguantar l'anterior crisi i el sector del metall. Per Álvarez cal fer polítiques per 'reactivar' l'economia de les pròpies comarques perquè si no serà molt difícil 'mantenir la població'. El sindicalista de la UGT va dir que cal mantenir la indústria en aquestes comarques per afavorir 'el requilibri' del país.

Respecte el sector carni que té un pes important a la comarca d'Osona va dir que cal que aquest continuï 'l'esforç d'actualització tecnològica' que ha començat a fer. Si realitza aquest canvi, Álvarez ha assegurat que és un sector que pot 'mantenir-se amb força'. El sindicalista va dir que la mà d'obra barata i sense qualificació ha de deixar de ser la seva principal característica d'aquest sector.

Álvarez considera que les comarques de fora de l'àmbit metropolità són 'les primeres que estan rebent' els efectes de la situació econòmica actual. El màxim responsable de la UGT va afirmar que s'han de fer de manera urgent polítiques 'perquè això no passi'.
Etiquetes:
Economia i empresa