23 d'abril de 2024

Una desena d'alumnes es formen a Vidrà per construir habitacles de fusta

Un expert anglès en la matèria ensenya les tècniques de construcció

El Ter 22 de setembre de 2012 a les 12:51
El professor Dan Franklin treballa l'encaix amb precisió
ACN - Per primera vegada, una desena d'alumnes del Centre de Formació Forestal Especialitzada de Montesquiu es forma a Vidrà en la construcció d'habitacles de fusta, mitjançant la tècnica del 'log cabin', que és la construcció de cabines amb tronc rodó.

El curs combina l'aprenentatge de tècniques tradicionals i modernes del treball de la fusta amb tronc rodó i servirà per acabar construint una cabana de fusta. La majoria dels alumnes ja s'han format al Centre i veuen aquest curs com l'oportunitat per conèixer un sistema de treball diferent que els pot diferenciar en la seva projecció laboral.

La cabana la construeixen amb l’ajuda del professor Dan Franklin i ho fan amb 35 tones de fusta de pi Douglas, provinent dels boscos de Sant Hilari Sacalm. El promotor del curs i professor del centre, Josep Anglada, ha explicat que el 'Log Cabin' pretén posar en valor la fusta del país i exportar una nova tècnica de construcció que en altres països europeus està altament estesa, com per exemple al Regne Unit o als països escandinaus en què s'utilitza, entre d'altres, com a sala del te o sauna.

Un dels problemes del curs és l'elevat cost econòmic. La idea, segons ha explicat Anglada, és vendre la casa un cop estigui acabada amb l'objectiu d'ajudar a pagar les despeses del curs. El preu podria rondar els deu mil euros.

El professor Dan Franklin treballa l'encaix amb precisió

El professor Dan Franklin treballa l'encaix amb precisió

Etiquetes: