26 d'abril de 2024

El MIT de Manlleu proposa una visita a la colònia de Borgonyà per les Jornades Europees del Patrimoni

A Osona, el mateix dissabte es fa una “viquimarató” sobre la catedral de Vic

El Ter 28 de setembre de 2012 a les 18:00
Una imatge de la colònia de Borgonyà. Foto: Josep Portell
Osona obrirà les portes al públic per les Jornades Europees del Patrimoni de museus, monuments i jaciments arqueològics. El Museu Industrial del Ter de Manlleu se suma a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2012, amb una visita a la Colònia de Borgonyà, organitzada conjuntament amb l’ajuntament de Sant Vicenç de Torelló. Es farà aquest dissabte a les 11 del matí i serà gratuïta.

Tindrà com a punt de trobada el davant de la fàbrica de la colònia al costat del (restaurant el Racó d’Escòcia). David Rebollo, cap de Comunicació del MIT, diu que des d’aquest punt s’iniciarà un recorregut pel recinte fabril i pels carrers típics on es podrà visitar alguns dels elements característics: el teatre, la "casa cuna" o un habitatge obrer.

El recorregut s’acaba amb una visita a l’entorn, com ara el riu Ter o bé el camp de futbol. Enguany el MIT no farà jornada de portes obertes, ja que es va fer coincidir amb la Festa del Porc i la Cervesa. David Rebollo diu que van tenir més de 500 visitants, i molts de fora de d’Osona, i que en fan una valoració molt positiva.

A Osona, el mateix dissabte es fa una "viquimarató" sobre la catedral de Vic, organitzada per l’Amical Viquipèdia. La capital d’Osona també acollirà visites guiades al temple romà dissabrte i diumenge. A Centelles, hi ha visites programades al Mas Cerdà, casa natal de l’urbanista Ildefons Cerdà. Al jaciments del Camp de les Lloses de Tona, diumenge al matí s’elaborarà pa de manera antiga. A Sant Bartomeu del Grau hi haurà concerts a l’església de Sant Genís Sadevesa amb el grup Eybec. El monestir de Sant Pere de Caserres també farà portes obertes durant tot el cap de setmana.
Etiquetes: