26 d'abril de 2024

El MIT de Manlleu s'integra a la Xarxa de Recerca Etnològica

La signatura del conveni implica que les 13 entitats i museus signants esdevindran punts de referència

El Ter 5 d'octubre de 2012 a les 18:27
Una imatge de grup dels sotasignants del conveni. En representació de Manlleu, l'alcalde Pere Prat
Manlleu és un dels 11 municipis catalans que formaran la Xarxa de Recerca Etnològica. La ciutat participa en aquesta xarxa a través del Museu Industrial del Ter, entitat que forma part de la xarxa d’entitats col·laboradores de l’Observatori per a la Recerca Etnològica a Catalunya des de l’any 2005. Des del museu es valora aquest com un "acte molt positiu perquè permet mantenir la col·laboració fins a l’any 2014".

Pere Casas, historiador del MIT, diu que permetrà seguir amb projectes com els tallers de memòria a través de les fotografies (que es reactivaran a finals de tardor) i per assessorar entitats o persones investigadores a títol individual. La feina del MIT serà donar suport als investigadors, com per exemple en un treball "sobre la pesca al tram mig del riu Ter". El darrer treball en la matèria es va presentar "l’any passat, sobre els jardins de la industrialització". Pel que fa a la dotació econòmica, Pere Casas explica que la previsió és que es mantingui en 12.000 euros, com l’any anterior, malgrat que havia estat de 15.000 fins fa poc.

La signatura del conveni implica que les 13 entitats i museus signants esdevindran punts de referència al conjunt del territori i donaran un nou impuls a l’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya. Les entitats que actualment formen part de l’Observatori tenen entre els seus objectius comuns l’impuls de la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni etnològic de Catalunya. Això es duu a terme mitjançant l’edició de publicacions d’àmbit etnològic i antropològic, l’organització de jornades de treball, seminaris, conferències i la creació de grups de treball.

El conveni expressa el compromís de col·laboració del Departament de Cultura per tal de facilitar que cadascuna de les entitat porti a terme els seus projectes de recopilació de dades i materials i a la vegada actuïn com a canal de difusió dels estudis i informes que es facin. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va signar dimecrea el conveni amb 13 entitats d’11 municipis que col·laboren en la recerca etnològica impulsada pel Departament de Cultura per al trienni 2012-2014. En representació de Manlleu va ser-hi l’alcalde, Pere Prat.
Etiquetes: