26 d'abril de 2024

Una comissió ciutadana homenatja Pasqual Maragall a Montesquiu

Unes 300 persones no obliden l'expresident i li reten un homenatge intimista en plena natura al Castell de Montesquiu

El Ter 22 d'octubre de 2012 a les 10:25
Una imatge de Pasqual Maragall obrint el regal d'un amic
ACN - Pasqual Maragall donarà suport "des del sofà" al nou projecte polític del seu germà, Ernest Maragall. Així ho ha explicat aquest diumenge la seva dona, Diana Garrigosa, qui ha assenyalat que al seu marit li hagués agradat sumar-se a la creació d'un nou partit polític "perquè s'adequa més als seus ideals", però ha assegurat que no hi participarà a raó del seu estat de salut.

Garrigosa ha parlat des del Castell de Montesquiu en un homenatge al seu marit que va sorgir des de les xarxes socials i on s'hi han reunit 300 persones. Des de l'organització han explicat que l'objectiu era aconseguir un acte "festiu" i "íntim", sense cap protocol ni tampoc parlaments, "perquè en Pasqual en gaudís".

La dona de Pasqual Maragall, Diana Garrigosa, ha assenyalat que al seu marit li hagués agradat sumar-se al nou projecte d'Ernest Maragall, des que va trencar amb el PSC i va crear un nou partit polític anomenat Nova Esquerra Catalana. Segons ja va avançar Ernest Maragall, la formació tindrà per objectiu "reconstruir un espai progressista i català explícit". És en aquest escenari on, segons Garrigosa, Pasqual Maragall s'hagués trobat còmode.

Segons Diana Garrigosa, el seu cunyat ara està "reclutant" joves pel nou partit i, en aquest sentit, s'ha mostrat sorpresa de la gran quantitat que s'hi estan apuntat a una via que ha qualificat de "rumiada, pensada i definida". La dona de Pasqual Maragall ha ressaltat que els esforços "no són per ara mateix, però volien dir alguna cosa abans dels comicis". Sense especificar, Garrigosa ha dit que darrere la proposta del seu cunyat "hi ha un pensament dedicat a una idea que tan de bo surti bé i que nosaltres hi donarem suport des del sofà". La dona de Maragall ha insistit en què ara cal que els joves prenguin protagonisme: "En Pasqual i jo ara la política no la vivim massa. És cosa d'altres, dels jovenets, que han de començar a dir com volen que sigui Catalunya".

Sobre el camí que pot haver iniciat Catalunya cap a un procés sobiranista o independent, Garrigosa ha assenyalat que tant ella com el seu marit ho veuen "amb pena". I ha afegit que "ens hem trobat davant una cosa que no està prou mastegada i que li falta maduració".

*Un homenatge íntim*

Una comissió ciutadana ha organitzat aquest diumenge una festa al Castell de Montesquiu per retre homenatge a l'expresident i exalcalde de Barcelona, Pasqual Maragall. L'homenatge va néixer fa mesos per internet entre persones de tota la geografia catalana que han tingut contacte de diferents maneres amb Maragall.

L'acte ha durat tot el dia i la pluja l'ha respectat des de primera hora del matí. Ha estat un homenatge festiu, distès i íntim de gent que tenia ganes de mostrar afecte per en Pasqual Maragall. La festa no ha comptat amb protocols ni parlaments però hi ha hagut activitats obertes i participatives com una banda que oferia música en directe i que convidava els assistents a ballar. També hi ha hagut visites guiades al Castell de Montesquiu, taules de ping-pong per jugar o un passi amb fotografies antigues de Pasqual Maragall amb amics i coneguts.
Etiquetes:
Societat