27 d'abril de 2024

BonBlat de Manlleu desenvolupa el pa elaborat amb farina de castanya

El pa sorgeix d'una col·laboració amb el Centre de Recuperació de la Castanya de Viladrau

El Ter 31 d'octubre de 2012 a les 13:58
Una imatge del pa de castanya
El departament d’I+D del Taller Gastronòmic del Pa, BonBlat de Manlleu ha desenvolupat un nou pa basat en la farina de castanya. El producte es va presentar en el marc de la "Fira de la Castanya" de Viladrau. El manlleuenc Francesc Altarriba, responsable de BonBlat, ha explicat que es tracta d’un producte innovador.

Es comercialitzarà de manera que qualsevol persona pot elaborar pa a casa, en un període de temps molt curt i de consum apte fins i tot per a celíacs. Segons expliquen des de BonBlat, hi ha un segment important que en pateix intolerància i per això no pot menjar pa. L’1% de la població espanyola és celíaca però fins a un 6% sofreix sensibilitat al gluten. Al mercat hi ha diferents productes semblants al pa, però ni ho són, ni el grau de satisfacció organolèptica que ofereixen sol ser òptim, en comparació.

Després d’una aliança entre BonBlat i el "Cente de Recuperació de la Castanya" de Viladrau, entitat nascuda amb l’objectiu de recuperar els castanyers protegits i oferir un producte arrelat a la zona des de fa segles, es va estudiar la manera com fer allò més semblat al pa, per sabor i textura, usant la farina de la castanya.

En lloc d’elaborar un pa concret i comercialitzar-lo, BonBlat va fer un preparat de molt fàcil ús domèstic, requerint només l’acció de pastar (9 minuts amb un robot de cuina), deixar reposar i seguidament coure. Segons Altarriba, "vam acceptar de col·laborar amb el Centre de Recuperació de la Castanya pel repte que suposava desenvolupar un preparat d’aquestes característiques, que alhora no excloïa a ningú de gaudir del pa"". Mostrat en primícia a Viladrau, aquest preparat començarà a comercialitzar-se "aquest mes de novembre".
Etiquetes: