24 d'abril de 2024

70 osonenques participen al projecte 'Tu Pots' de la Creu Roja

A tot Catalunya, 212 dones han participat des de principis d'any al projecte 'Tu Pots'

El Ter 9 de novembre de 2012 a les 12:48
El projecte 'Tu pots' està adreçat a les dones amb risc d'exclusió
70 dones d’Osona han estat beneficiàries del projecte ‘Tu pots’, de la Creu Roja, per a dones en situació de vulnerabilitat. Aquesta iniciativa consta d’un model d'atenció integral, de manera que les seves participants també reben ajuda bàsica i alimentària de la Creu Roja. Aquest any és el segon que es fa aquest projecte d’itineraris d’inserció laboral per dones en risc d’exclusió.

Ho ha explicat la coordinadora de Creu Roja a Osona, Maria del Mar Espadaler. Segons Espadaler, les dones ja són beneficiàries d’alguns dels serveis de Creu Roja com les classes de català, el banc d’aliments, teleassistència vinculada a la violència de gènere, el programa Ocupa’t de recerca de feina o el reforç escolar per als fills. En concret, de les 70 persones ateses, 60 són de projectes propis i 10 són derivades dels Serveis Socials dels municipis d’Osona. Espadaler també ha parlat de les tasques dels 12 voluntaris osonencs, que fan tasques d’acompanyament, classes d’informàtica i suport psicològic.

Segons Espadaler, es constata que les dones milloren les seves possibilitats de trobar feina. Ha aprofitat per fer una crida de voluntaris, ja que "sempre en falten" i els ha animat a col.laborar, remarcant que sempre se’ls farà formació i comptaran amb "suport dels tècnics". El programa ‘Tu pots’ seguirà l’any vinent, ja que ara el financen amb fons pròpis, bàsicament les quotes dels socis i la loteria.

Ara, la Creu Roja d’Osona engegarà un projecte conjunt amb Càritas per finançar beques de menjadors escolars a la comarca. A més, a Manlleu, estan treballant per crear un grup de suports per a persones cuidadores.

A tot Catalunya, 212 dones han participat des de principis d'any al projecte 'Tu Pots' i al voltant del 29% han acabat trobant feina. A més d'aquest projecte, la Creu Roja gestiona 4 programes d'ocupació adreçats a la població nouvinguda, als sense sostre, a les persones sense llar, a les dones en situació de dificultat i a les persones sota règim penitenciari. El projecte 'Tu Pots' es fa també a Castelldefels-Gavà-Begues, Anoia, Berguedà, Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Globalment, 3 de cada 10 participants dels programes d'ocupació de la Creu Roja a Catalunya han acabat trobant feina entre el gener i l'octubre d'aquest any.
Etiquetes: