26 d'abril de 2024

Alumnes i professors de l'institut Antoni Pous de Manlleu participen en un intercanvi europeu

El proper mes d’abril alumnes i professors de centres d’ensenyament europeus visitaran Manlleu

El Ter 22 de novembre de 2012 a les 13:57
Una imatge dels manlleuencs a Hongria
Quatre alumnes i dos professors de l’institut Antoni Pous i Argila de Manlleu van ser la setmana passada al centre escolar Mezöszél de Pécs, Hongria.

La trobada s’emmarca en el projecte Comenius titulat European Tales and Treasures en el qual es realitzen diverses activitats a partir de contes i llegendes d’Europa.

El cap de departament de Llengües Estrangeres, Joan Mitjavila, ha explicat que el següent pas serà una visita a Alemanya pel febrer o març, i seguiran Àustria, la República Txeca, Turquia i Bèlgica. El funcionament del projecte implica que que es treballa una llegenda de cada país. Aquests primers mesos de curs, els alumnes de 2n d’ESO de l’institut han treballat una llegenda hongaresa a partir de la qual s’han elaborat còmics.

Progressivament els alumnes han començat a establir vincles a través de les xarxes socials i tenen "una motivació addicional de cara a aprendre l’anglès". Els alumnes s’allotgen en famílies, "de manera que també practiquen l’anglès i és molt interessant veure com treballen en diferents països". L’anglès és la llengua vehicular però es treballen també altres habilitats. Aviat es començarà a treballar la llegenda de Rapunzel d’Alemanya, un conte dels Germans Grimm, que van viure en aquella zona. Aquesta vegada es fa elaborant un pòster, que es farà digitalment. Més endavant es treballaran altres tècniques com la música, les presentacions... L’aportació de Manlleu al projecte serà la llegenda del Serpent, que donarà a conèixer la història a tots aquests països.

El projecte implica una mena de caixa del tresor, que ara és a Alemanya i pel febrer, quan hi vagin, dipositaran la llegenda del Serpent allà, traduïda a l’anglès, i es repartirà als altres 6 centres que n’aportaran la seva visió. Els visitants europeus seran a Manlleu l’abril vinent, la setmana de sant Jordi. Durant la visita "també explicarem qui som, com a país". L’any passat va sorgir la possibilitat d’adherir-se al projecte i van fer una visita preparatòria a Alemanya. El finançament és a través de fons europeus i "als alumnes no els costa res el desplaçament als altres països, i ells acullen aquí els alumnes estrangers quan vénen". Joan Mitjavila explica que fa "uns deu anys des de l’institut ja s’havia estat en projectes europeus, a Itàlia i Romania".
Etiquetes:
Ràdio Manlleu