24 d'abril de 2024

Un projecte sobre la mobilitat dels peixos que porta a terme el CERM de Manlleu es podrà veure per TV3

Segons els impulsors, la difusió contribueix a evitar quedesapareguin peixos, com va passar amb l’anguila a Manlleu

El Ter 18 de setembre de 2008 a les 13:26
Una imatge d'un peix pujant riu amunt
El projecte ‘La mobilitat dels peixos de riu’, que porta a terme el Centre d’Estudis Mediterranis, el CERM, del Museu Industrial del Ter de Manlleu ha estat objecte d’un reportatge. Aquest dijous, 18 de setembre, a les 15:20, s’emet el reportatge dins l’espai "El Medi Ambient" de TV3.

El projecte del CERM, segons explica el seu coordinador, Marc Ordeix, està basat en la recerca sobre dispositius de pas per a peixos dels rius de Catalunya. L’objectiu és trobar solucions perquè aquests animals puguin pujar riu amunt i tornar a baixar, per assegurar la cria i supervivència de diverses especies. Aquest cas concret, segons Ordeix, és ‘innovador’. El pla pilot s’ha situat en una estació d’aforament del riu Llémena, al Gironès.

Tot el projecte està patrocinat per l’Agència Catalana de l’Aigua. Segons Ordeix, és important que la gent conegui aquesta mena de projectes perquè no desapareguin peixos dels rius catalans, tal com va passar amb l’anguila a Manlleu. Al reportatge, hi apareixen en acció els investigadors del CERM. Al Canal 33 en TDT, el reportatge es podrà veure el mateix dia a la tarda, quan faltin deu minuts per les 6.
Etiquetes: