26 d'abril de 2024

La Fira de l'Avet d'Espinelves espera rebre al voltant de 70.000 visitants

L'alcalde creu que la coincidència amb el Mercat Medieval de Vic farà que "l'afluència tingui un increment notable"

El Ter 4 de desembre de 2012 a les 18:03
La Fira de l'Avet d'Espinelves espera rebre al voltant de 70.000 visitants.
ACN - La Fira de l'Avet d'Espinelves espera rebre uns 70.000 visitants. L'alcalde del municipi, Joan Manuel Claveria (ERC), ha assenyalat a l'ACN que enguany el calendari "cau molt malament, perquè hi ha tres dies feiners seguits i només un pont". De les 70.000 persones que s'espera que rebi aquest poble osonenc de no gaire més de 200 habitants, la major afluència i vendes "es concentrarà a partir del dia 6 de desembre".

Això es deu també, segons el batlle, per la coincidència de dates amb el Mercat Medieval de Vic ja que "les dues fires s'alimenten mútuament i molta gent que ve a la Fira de l'Avet també visita Vic i a l'inrevés". La fira ha començat aquest cap de setmana i s'allargarà fins el 9 de desembre

La Fira de l'Avet d'Espinelves va néixer l'any 1981 de la mà d'un grup de joves del poble amb la intenció de recollir diners per ajudar a fer activitats. Des de llavors, la fira ha anat creixent any rere any fins a convertir-se en la segona fira de Nadal més important de Catalunya en quant a nombre de visitants.

La previsió pel que fa a la venda d'avets per enguany se situa entre els 3.000 i els 4.000 exemplars. Segons Claveria, "la venda està estacionada, i no puja però tampoc baixa". La variant que més es ven és el 'Masjoanis', un avet autòcton d'Espinelves i que és un empelt entre un avet de les Guilleries i un avet andalús que amb set o vuit anys de vida, ja es pot posar a la venda. Es podran trobar avets a partir de 20 euros.

Espinelves és un petit poblet situat als peus del Montseny i que "gaudeix d'un microclima molt plujós i molt fred que fa que sigui el terreny idoni per cultivar els avets", ha assenyalat Joan Manuel Claveria.

A banda de les tradicionals parades d'arbres, a la fira també hi haurà lloc per una gran varietat de productes naturals i artesanals com embotits, formatges o torrons i una mostra d'oficis artesans on es podrà veure treballar a neulers, cistellers i espardenyers. A més, també hi haurà a la zona esportiva diferents activitats pels més menuts. A l'església, els visitants podran trobar una exposició de pintura d'aficionats de la comarca d'Osona i l'antic teatre acollirà una mostra de talles romàniques de fusta.

La variant que més es ven és el 'Masjoanis', un avet autòcton d'Espinelves

La Fira de l'Avet d'Espinelves espera rebre al voltant de 70.000 visitants.

Etiquetes: