26 d'abril de 2024

Urbanisme dóna llum verd al POUM de Sant Sadurní d'Osormort

L'objectiu del nou Pla és preveure un nucli urbà al costat de l'Ajuntament

El Ter 9 de desembre de 2012 a les 13:18
El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra
ACN - La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha donat llum verd aquest dimecres al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Sant Sadurní d'Osormort (Osona). Fins ara, aquest petit municipi de menys de 100 habitants es regia amb unes normes subsidiàries de l'any 1983.

El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha explicat que el nou Pla té per objectiu principal "preveure un futur nucli urbà al voltant de l'actual Ajuntament amb un creixement residencial de prop de 30 habitatges". El municipi està format principalment per masies aïllades i, per aquest motiu, es vol concentrar en la zona on hi ha situat el consistori el futur creixement del poble.

Tot i aprovar el document, la Comissió d'Urbanisme ha demanat al consistori que incorpori un seguit de prescripcions. D'entrada, el document presentat per l'Ajuntament plantejava un total de 58 habitatges nous, mentre que Urbanisme ha rebaixat aquesta xifra a menys de quaranta. El consistori preveia també un creixement a la zona de la urbanització dels Bojons i Serra ha explicat que "els hem advertit que aquest no era el lloc adient per créixer o ocupar sòl".