26 d'abril de 2024

El 1er premi d'Artesania Empremtes d'Osona reconeix la possibilitat d'unir tradició amb innovació

les dues peces guanyadores tenien aspectes tradicionals i innovadors de gran qualitat

El Ter 20 de setembre de 2008 a les 20:29
Moment del lliurament de premis
L’auditori Roca del Museu Industrial del Ter ha reunit aquest dissabte al migdia més d’una vintena d’assistents en la celebració del lliurament del 1er Premi d’Artesania Empremtes d’Osona. Els guardonats en aquesta primera edició han estat Joan Farré, de Folgueroles, amb una peça cistellera, i Josep Madrenas, també folguerolenc, amb la peça de ceràmica “Paisatge del Montseny”.

Aquest premi, organitzat conjuntament pel Consell Comarcal d’Osona i l’Associació d’Artesans Innovació i Tradició d’Osona INTROART, pretén potenciar l’artesania osonenca com a element d’identitat de la comarca, alhora que es desitja establir lligams entre les peces artesanes més tradicionals i les més innovadores.

La convocatòria ha estat un èxit, ja que s’han presentat 58 peces representatives de 24 autors artesans de la comarca. El jurat ha considerat que 4 de les peces eren mereixedores de ser finalistes. Segons Sílvia Cordomí, membre del jurat i de l’Associació Introart, les bases de la convocatòria estipulaven dues modalitats de premi, una d’elles a la millor peça tradicional, i l’altra a la millor peça innovadora, però s’ha considerat que dues d’aquestes quatre peces tenien aspectes de gran qualitat que s’emmarcaven tant en la vessant tradicional com en la innovadora. Per això s’ha decidit guardonar conjuntament com a primers premis, amb 750 euros cadascun, un cistell de Joan Ferrer i una peça de ceràmica de Josep Baulenas. A més, Artesania Catalunya ha considerat oportú premiar amb la incorporació al catàleg de productes Empremtes de Catalunya a dues peces, un penjoll creat per Josep i Guillem Povedano, i una altra de les cistelles presentades per Joan Ferrer.

D’entre totes les peces, el jurat n’ha triat 20 que participaran a l’exposició itinerant que passarà pels municipis d’Osona. S’ha aprofitat l’acte de lliurament de premis per presentar l’estudi Diagnosi de l’artesania d’Osona, que ha plantejat diverses propostes per millorar la situació de l’artesania osonenca, tant pel que fa a l’accés a la formació i l’assessorament, com per l’oferta d’eines i recursos per millorar la comercialització i la promoció, o la dinamització d’iniciatives col•lectives que ajudin a l'artesania osonenca.

Cistells de Joan Ferrer

Representants de les diverses institucions implicades

"Paisatges del Montseny"

Més d'una vintena de persones van assistir a l'acte

Etiquetes:
Cultura