24 d'abril de 2024

Manlleu centra les Jornades Tècniques Fira de Reis en els recursos energètics

Durant les jornades, es lliuraran els premis de la cinquena edició dels premis a estudiants de l'àmbit agroalimentari

El Ter 8 de gener de 2013 a les 13:54
Els quatre estudiants premiats a l'edició del 2012
El proper dimecres 16 de gener el Museu del Ter de Manlleu acollirà la 8a edició de les Jornades Tècniques Fira de Reis - Sostenibilitat i Innovació en el sector agroramader. Sota el títol "Crisi energètica? Possibilitats d’adaptació del sector ramader" les jornades d’aquest any pretenen reflexionar sobre l’estat de les fonts d’energia convencionals.

Es parlarà d’algunes estratègies i elements que cal tenir en compte en la gestió de les explotacions per a fer front a una davallada important dels recursos energètics fòssils. El regidor de Pagesia de Manlleu, Josep Masnou, explica que el sector ramader n’és molt dependent. Segons Masnou, s’enfocarà també cap a la diagnosi i capacitat d’inversió.

Com a novetat d’aquesta edició i en el marc de les jornades s’ha organitzat també una visita tècnica per el dia 23 de gener a la Granja La Sala de Sant Bartomeu del Grau per conèixer in-situ la seva planta de biogas.

Hi ha temps per inscriure’s fins al dia 16. Els assistents poden ser un màxim de 20. La jornada s’estructurarà en un primer bloc en què s’introduirà la problemàtica de l’esgotament dels combustibles fòssils, la necessitat d’adaptar-se per part de tota la societat i la importància de realitzar una bona diagnosi de l’explotació per optimitzar-ne la gestió energètica. En el segon bloc es tractaran temes i casos concrets en l’aïllament, la calefacció, l’autoconsum elèctric i l’ús de la biomassa com a font renovable.

Durant les jornades, a les 12h, es lliuraran els premis de la cinquena edició de "Sostenibilitat i Innovació: Premi a estudiants de l’àmbit agroalimentari". Aquests guardons estan dirigits a joves estudiants de la branca agrària, ramadera, alimentaria, de medi natural, forestal i de jardineria del territori català. En aquest premi, els estudiants presenten els seus treballs del crèdit de síntesi i un jurat els valora segons criteris de sostenibilitat i innovació empresarial. En aquesta edició estudiants de 9 centres de formació agrària de Catalunya han presentat un total de 48 treballs. El jurat que ha valorat els treballs ha escollit els finalistes per a cada categoria, cicle formatiu de grau mitjà i cicle formatiu de grau superior.

L’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu organitza les jornades i el premi conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, UNNIM – Grup BBVA i el Consell de la Pagesia de Manlleu.
Etiquetes: