27 d'abril de 2024

Safrà ecològic i un estudi de la composició corporal d'animals, premiats a les Jornades Fira de Reis

Els premis han augmentat la participació

El Ter 16 de gener de 2013 a les 13:27
Imatge dels premiats d'aquest 2013
Aquest dimecres 16 de gener el Museu del Ter de Manlleu acull la 8a edició de les Jornades Tècniques Fira de Reis - Sostenibilitat i Innovació en el sector agroramader. Sota el títol "Crisi energètica? Possibilitats d’adaptació del sector ramader" les jornades d’aquest any pretenen reflexionar sobre l’estat de les fonts d’energia convencionals.

Es parla d’algunes estratègies i elements que cal tenir en compte en la gestió de les explotacions per a fer front a una davallada important dels recursos energètics fòssils.

S’han entregat també els 5ens premis a estudiants de l’àmbit agroalimentari. Tània Ávila s’ha imposat en l’apartat d’estudis de Grau Superior, i ha estat guardonada amb 1.200 euros. Ávila ha estudiat a l’escola de Capacitació Agrària de Monells en l’apartat d’indústria Alimentària. El projecte es diu "Avaluació de la composició corporal d’animals vius que es passen pel TAC". Ávila parla dels beneficis de la tècnica que ha estat assajant a Monells amb porcs.

En l’apartat d’estudis de Grau Mitjà ha guanyat Carolina Domínguez, estudiant de tècnic en producció agroecològica a l’Escola Agrària de Manresa. La dotació econòmica ha estat de 800 euros. El projecte, Ecodral Pujarra, consisteix en rendibilitzar una finca de Granada i recuperar-hi el cultiu estrella que és el safrà i convertir-lo en safrà ecològic. Domínguez remarca que el producte té moltes propietats culinàries i medicinals i el que es pot fer és que té molta sortida en restaurants i en botigues Gourmets. Domínguez explica que està treballant perquè es converteixi en una realitat. Domínguez ha volgut agrair als professors de l’Escola Agrària de Manresa el seu suport.

Els premis han augmentat la participació. Si l’any passat hi van prendre part 7 escoles amb 20 treballs, enguany han passat a 20 escoles que han presentat fins a 48 treballs. La dotació econòmica s'ha reduït respecte altres edicions però des d'Unnim-BBVA es comprometen "a estudiar el finançament amb els finalistes, encara que no pugui ser a cost zero com ens havíem plantejat inicialment".

Imatge de Tània Avila guanyadora de l'apartat de grau superior

Imatge de Carolina Domínguez guanyadora de la categoria de grau mitjà

Representants de la Generalitat, Unnim i l'alcalde de Manlleu feien l'acte d'entrega de premis

L'auditori Roca del MIT s'ha omplert

Etiquetes: