26 d'abril de 2024

L'incendi que ha provocat la mort de dues dones a l'Esquirol s'ha originat en una llar de foc

Els Mossos d'Esquadra continuen la investigació

El Ter 18 de gener de 2013 a les 11:44
Els Mossos d'Esquadra davant la casa, dijous
ACN - Els Mossos d'Esquadra han informat la tarda d'aquest dijous que l'incendi que ha provocat la mort de dues dones a L'Esquirol s'hauria originat a la llar de foc de l'habitatge afectat. Segons la policia catalana, unes guspires haurien desencadenat l'incendi probablement perquè la llar de foc no estava ben tapada.

El foc s'ha declarat al número 100d el Passeig Padró. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a dos quarts de deu del matí del foc en l'habitatge, formada per una planta baixa i dos pisos, tot i que en el moment d'arribar-hi, ja no hi havia l'incendi perquè s'hauria extingit però han trobat els cossos sense vida de les dues dones.

Fins a la zona, s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Bombers. També s'ha mobilitzat cinc patrulles del Cos dels Mossos d'Esquadra. A més, també s'han activat dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el metge del Centre d'Atenció Primària de la zona, així com efectius de la policia local.

Les dues víctimes eren mare i filla i vivien soles a la casa, segons han explicat fonts veïnals a l'ACN. Es dona el cas que la filla patia una disminució física i psíquica i que la mare era d'edat avançada. Els veïns consultats també han assegurat que no han sentit res durant la nit i que s'han assabentat dels fets aquest matí. L'incendi s'ha produït en una casa del Passeig del Padró, en una zona residencial de Santa Maria de Corcó.

Els agents judicials han retirat el segon cadàver cap a quarts de dues de la tarda. Els Mossos, llavors, han retirat també el precinte que ha envoltat l'entrada de la casa al llarg del matí. Les finestres estaven obertes i encara se sentia olor a cremat al voltant de l'immoble.

Les dues dones tenien una assistenta que les cuidava durant el dia. Segons l'Anna Maria, una veïna del mateix carrer, aquesta assistenta ha arribat aquest matí a treballar i ningú li ha obert la porta de la casa. Els veïns han acabat trucant l'Ajuntament. Al cap d'una estona, ha vingut l'agutzil, que ha forçat el pany i s'ha trobat amb els dos cadàvers.
Etiquetes:
Sostenibilitat