26 d'abril de 2024

Les pàgines web dels Ajuntaments de Manlleu i Vic, les úniques que "aproven" en un estudi de la UAB

S'està incorporant més informació en funció dels paràmetres que té en compte l’estudi

El Ter 31 de gener de 2013 a les 18:59
L'aspecte de la pàgina web de l'Ajuntament de Manlleu, www.manlleu.cat
El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona ha elaborat un estudi en què avalua les pàgines web dels ajuntaments. A Osona, dels 51 municipis només "aproven" les webs de Vic (que rep bona nota amb un 73% de paràmetres complets) i Manlleu, amb un 54%.

L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, afirma que fan una valoració positiva de la web, tot i que "hi ha altres paràmetres sobre els quals podem tenir la nostra opinió", perquè la política "d’informació i transparència és correcta". Ara el que es fa és anar incorporant més informació en funció dels paràmetres que té en compte l’estudi. Prat en detalla d’altres, com els tràmits en línia, que no es tenen en compte en aquest barem de puntuació. L'alcalde també remarca que en qüestions com aquesta, la pàgina web de Manlleu "és pionera".

La recerca ràpida de les notícies o el sistema de lectura fàcil també forma part d’aquest objectiu estratègic "per millorar la comunicació amb els ciutadans i ciutadanes". El febrer de l’any passat, per exemple, a la web de Manlleu es va incorporar el nou cercador intel·ligent anomenat iSAC, una eina que ha desenvolupat la Universitat de Girona. Aquests dies s’afegeixen alguns "currículums de l’alcalde i regidors de l’equip de govern però també es publicarà l’ordre del dia dels plens i el resum dels acords". També estan penjades a la xarxa les retribucions dels càrrecs electes, una qüestió sensible.

Prat assegura que "la gent ha de saber què es cou a l’Ajuntament" i també seguim bones pràctiques d’ajuntaments com ara "que publicarem a la web i a les cartelleres dels barris el resum dels plens". L’estudi de la UAB s’inclou dins del mapa de les bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya.

Enllaç al portal de l'estudi de la UAB

Etiquetes: