25 d'abril de 2024

Protecció Civil recomana localitzar les vies d'evacuació en cas d'aglomeracions durant el Carnestoltes

Municipis, cossos d'emergència i operadors de transport elaboren un document amb recomanacions

El Ter 7 de febrer de 2013 a les 12:39
ACN - La Direcció General de Protecció Civil, en col·laboració amb cossos d'emergències, municipis i operadors de transports, ha elaborat un document amb una sèrie de recomanacions per a públic i organitzadors per garantir la seguretat durant les rues de Carnestoltes dels propers dies, entre les quals hi ha localitzar un lloc d'evacuació en cas d'aglomeració.

La cap de serveis de gestió d'Emergències, Montse Font, també ha suggerit als ciutadans que "tot i que vagin de festa destinin un moment" a trobar un lloc de trobada si es perden amb els seus companys i evitar apropar-se molt a les carrosses i les allaus humanes.

El passat 31 de gener, representants de Protecció Civil, Mossos d'Esquadra, Bombers i els operadors de transport es van reunir al Departament d'Interior i van elaborar un document per al públic, organitzadors de les dues i per als mateixos municipis amb recomanacions i sobre com actuar en casos d'emergència.

En declaracions, Font ha destacat que aquest any s'ha fet un esforç "per posar-nos a l'alçada de països i ciutats que porten molts anys amb aquests temes", amb especial atenció als municipis, ja que, considera, "han de tenir un paper important a l'hora d'autoritzar aquestes festes".

"Volem que tot i ser una festa de disbauxa, sigui tranquil·la i ens garanteixi que el desplaçament a llocs que per tradició són espectacles que hi va mota gent com Sitges, Vilanova i la Geltrú i Torelló, el transport sigui pacífic i sense el mínim d'incidències", ha comentat Font sobre els resultats de la trobada amb cossos d'emergència i amb els operadors de transport com Renfe, Adif i Ferrocarrils de la Generalitat.

Durant el Carnestoltes, s'ha previst un reforç de les policies locals dels municipis, dels Mossos d'Esquadra, de la sala del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i del 112, entre d'altres. A més, cada localitat contracta els serveis sanitaris de la Creu Roja o del Sistema d'Emergències Mèdiques. "Tots els serveis estaran reforçats", ha resumit Font, que ha subratllat que la celebració del Carnestoltes "té la mateixa importància que una revetlla de Sant Joan".

Entre les moltes recomanacions de Protecció Civil, hi ha l'ús del transport públic per arribar a les desfilades i festes, tenir molta cura a les andanes de els estacions que hi hagi aglomeracions i portar els menors a collibè o agafats de la mà, no pujar a les baranes, reixes o d'altres elements inestables que puguin ser perillosos i abandonar els llocs amb molta afluència de públic amb ordre i seguint les indicacions dels serveis de seguretat; i en cas d'haver d'agafar el cotxe, no consumir begudes alcohòliques.

En l'ús del transport públic, Protecció Civil demana seguir les instruccions del personal, no creuar les vies si no és pels passos habilitats, repartir-se per l'andana en cas de molta afluència de passatgers i deixar baixar els passatgers del tren abans d'entrar, a més de no intentar accedir al comboi després del senyal acústic de tancament de les portes.
Etiquetes: