26 d'abril de 2024

Òmnium Cultural d'Osona obre el cicle 'Dijous de l'Òmnium' a altres municipis de la comarca

La iniciativa també es portarà a terme a Manlleu i a Taradell, que acolliran dues activitats

El Ter 23 de setembre de 2008 a les 16:49
Un moment de la presentació de les activitats d'Òmnium Cultural amb Xevi Rovira i Pep Vila
Òmnium Cultural es proposa implantar a tota la comarca d’Osona el cicle Els Dijous de l’Òmnium. Després d’un primer trimestre d’experiència amb actes únicament a Vic, l’entitat considera que ja és hora de consolidar el projecte i exportar-lo a d’altres pobles de la comarca. Aquest migdia s’ha fet l’acte de presentació del cicle d’activitats.

En el passat trimestre es van programar nou activitats amb xerrades culturals i presentacions de llibres. Ara s’amplien i s’obren a d’altres municipis de la comarca.

Els Dijous a l’Òmnium també interactuen amb altres entitats i, per exemple, projectaran, en col•laboració amb Cine Club Vic el film ‘La mort de ningú’ del valencià Joan Dolç. D’altra banda, Òmnium Cultural programarà durant aquest últim trimestre la segona edició de la inciativa ‘Quedem?’. Es tracta d’una iniciativa per posar en contacte catalanoparlants amb persones d’orígens de fora de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la cohesió social a través de la llengua catalana. La primera edició va comptar amb uns 80 participants.

El Quedem? fa un pas més i programarà activitats als vespres entre setmana. Entre les activitats destaca una observació astronòmica a la Plaça Major de Vic el 2 d’octubre, una visita a la fageda de la grevolosa de Sant Pere de Torelló l’11 d’octubre o una ruta literària de Miquel Martí i Pol el 19 d’octubre. També interactua amb els Dijous a l’Òmnium i el 30 d’octubre s’organitza una xerrada i un tast de vins al bar El Gravat de Vic.
Etiquetes:
Cultura