24 d'abril de 2024

Manlleu vol reactivar la borsa d'habitatges en lloguer

L’Oficina de Manlleu funciona des de l’any 2005 i va ser la primera oficina local d'Osona

El Ter 13 de febrer de 2013 a les 18:23
L’Oficina d’Habitatge de Manlleu cerca nous pisos per incorporar a la seva borsa d’habitatges en lloguer. El regidor d’Habitatge, Pep Mas, afirma que es tracta de "donar un nou impuls a la tasca que s’està fent". Aquesta setmana des del consistori han començat una campanya als mitjans de comunicació per poder donar a conèixer més els serveis.

El que es vol és captar més pisos buits de la ciutat de Manlleu per poder satisfer la demanda actual. El regidor diu que les últimes dades, de de fa dos anys, indicaven més d’un miler d’habitatges buits a Manlleu. A través de l’oficina es volen donar garanties als propietaris per tal que s’animin a posar-los al mercat de lloguer.

Des de l’OHM s’ofereixen 2 opcions: La primera és la borsa d’habitatge de l’Ajuntament que ofereix els serveis d’informació i assessorament jurídic, inventari de l’habitatge, tramitació i seguiment del contracte, assegurança per al cobrament del lloguer i assegurança multirisc de l’habitatge. La segona és el programa de cessió, que significa establir una relació contractual amb la pròpia Administració Pública a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Mas diu que la mateixa oficina determina quina és la millor via.

L’Oficina de Manlleu funciona des de l’any 2005 i va ser la primera oficina d’habitatge local creada a la comarca d’Osona. Al llarg de l’any 2012 des de l’OHM s’han atès un total de 6.533 consultes referents a temes d’habitatge. Actualment la borsa d’habitatge de lloguer social compta amb 32 pisos. D’aquests 32 pisos, a dia d’avui, 23 estan llogats. L’any passat es van inscriure al registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial 22 persones.

Les persones interessades en tenir més informació de qualsevol dels 2 programes es poden adreçar a l’Oficina d’Habitatge de Manlleu que està ubicada a la 3a planta de l’ajuntament (habitatge@manlleu.cat o bé al telèfon 93 8506666)
Etiquetes: