25 d'abril de 2024

Tres veïns de Manlleu, detinguts per dos robatoris al taller arqueològic de l'Esquerda de Roda

La primera detenció es va fer el 6 de febrer i la segona, el dia 14

El Ter 18 de febrer de 2013 a les 17:29
El dia 5 de desembre es va produir un robatori al taller-laboratori arqueològic, situat al carrer comtat d’Osona de les Masies de Roda. Aquest local és propietat del Museu de l’Esquerda de Roda de Ter. Els autors van entrar forçant una finestra del local.

En aquella ocasió es va sostreure diferent material tècnic: una estació total valorada en 6.000 euros, 3 trípodes, 2 nivells òptics i altre material emprat en el jaciment.

El dia 6 de febrer es va produir un nou robatori en el mateix taller, en aquesta ocasió es va forçar la porta i la mateixa finestra de l’altra ocasió, es van emportar un ordinador.

La investigació dels dos fets ha permès detenir tres persones, una ja va ser detinguda el dia 13 de febrer essent un home de 21 anys, amb antecedents i veí de Manlleu, a aquest se l’acusa del segon robatori, ja que quan es va produir el primer es trobava ingressat a presó. La detenció es va deixar sense efecte el mateix dia 13 de febrer ja que dóna fiança que es presentarà davant el jutge quan se’l requereixi a fer-ho.

El dia 14 de febrer la policia va detenir a dos altres joves, com a presumptes autors dels dos robatoris. Es tracta de dos veïns de Manlleu, de 20 i 22 anys respectivament, tot dos amb antecedents. La detenció dels dos joves es va deixar sense efecte ja que dóna fiança que es presentaran davant el jutge quan ho requereixi.
Etiquetes:
Sostenibilitat