25 d'abril de 2024

Malestar entre els pares i mares de l'escola El Castell de Tona pel tancament del centre

Des de l'AMPA es mostren en peu de guerra i asseguren que faran tot el possible per aturar la decisió d'Ensenyament

El Ter 20 de febrer de 2013 a les 14:01
Una imatge del centre
ACN - Els pares de l'escola El Castell de Tona han mostrat el seu malestar davant la decisió d'Ensenyament de tancar el centre el curs vinent. Des de l'AMPA, Eva Capdevila ha assegurat que lluitaran fins al final perquè l'escola no tanqui.

Els pares i mares creuen "fermament" en el projecte d'escola i en els mestres que l'estan duent a terme i ha assegurat que "no ens quedarem quiets". Segons Capdevila, el sentiment entre els pares és d'"impotència i frustració". I ha afegit que se senten "menystinguts" perquè el Departament no els ha tingut en compte a l'hora de prendre la decisió. "Hem vist que els nostres fills són simples números, però per nosaltres són els nostres fills", ha sentenciat.

Des de l'AMPA d'El Castell, Eva Capdevila ha explicat que la intenció del Departament "deixarà sense projecte educatiu" els 98 nens i nenes de l'escola. "El nostre és un projecte pedagògic en què l'infant és el centre, i que difícilment trobarem en una altra escola del municipi", ha concretat. En aquest sentit, Capdevila ha afegit que, precisament, el "pitjor" inconvenient pels pares és el fet que es quedaran sense el projecte educatiu que van escollir des d'un bon inici per educar els seus fills. És per això que ha assenyalat que lluitaran fins al final perquè l'escola pugui seguir oberta.

La intenció del Departament d'Ensenyament, però, és tancar l'escola El Castell i traslladar el centenar d'alumnes al centre públic de l'Era de Dalt. Segons ha explicat Capdevila, l'Era de Dalt no té capacitat física per acollir els alumnes d'ambdues escoles (100 + 350). La paradoxa, segons la mare, és que el Departament té intenció d'utilitzar alguns dels barracons de l'escola El Castell per donar resposta a les classes que no cabrien a l'edifici de l'Era de Dalt.

Així, segons ha alertat, "hi haurà famílies que tindran un fill en un cantó i l'altre en l'altra escola". A més, també comportarà que hi haurà alumnes que hauran de fer cada dia el viatge d'un centre a l'altre per anar a dinar, per l'acollida matinal o les activitats extraescolars. I, a més, "ens temem que pujaran les ràtios a l'aula", ha afegit.

La intenció de la Generalitat va ser comunicada la setmana passada a la direcció del centre a través del delegat d'Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez, i aquest dimarts ha estat anunciada oficialment per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Amb tot, des de l'AMPA, Capdevila ha assegurat que en el decurs de la reunió mantinguda aquest dimarts pels directors dels centres de Tona i el mateix alcalde, amb els responsables del Departament a Manresa, encara no se'ls ha comunicat oficialment "cap postura sobre el futur de l'escola".

L'Ajuntament de Tona, en un ple extraordinari celebrat aquest dilluns, va aprovar per unanimitat una moció de suport a l'escola pública El Castell on es demanava que el Departament d'Ensenyament posposés sis cursos el tancament del centre perquè en cas que s'hagi de donar el procés de fusió de les dues escoles, "es pugui fer amb temps i no amb presses". Aquesta proposta, però, de moment no ha obtingut resposta.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu