24 d'abril de 2024

Centelles fa públic el pla de mobilitat, que proposa que molts carrers passin a ser d'un únic sentit

El pla de mobilitat ha d’anar en paral·lel amb les reformes del pla urbanístic

El Ter 24 de setembre de 2008 a les 13:32
El pla es va presentar en el marc de la Setmana de la Mobilitat
Centelles va presentar ahir als veïns el nou pla de mobilitat que el consistori ha encarregat. El document exposa les propostes per resoldre problemes de fluïdesa del trànsit, seguretat viària i accessibilitat de les persones.

El regidor de Qualitat Ambiental i Mobilitat, Eduard Banqueri, explica que el pla suposa una radiografia extensa i s’han detectat diverses qüestions que es poden millorar. El que més destaca és el nou pla de sentits únics, que es vol aplicar per zones en diversos carrers, ara de doble sentit. La intenció és que carrers més amplis com la ronda Corominas, molt transitats, passin a ser d’un únic sentit. Això, però, haurà de comptar amb la complicitat dels veïns, segons el regidor. Banqueri explica que es vol començar per les zones menys transitades i acabar per les més habituals. Una de les primeres on s’hi faran actuacions és la de l’entorn del carrer Sant Josep.

El pla de mobilitat ha d’anar en paral·lel amb les reformes del pla urbanístic. Algunes de les obres han de ser prèvies al pla del sentit únic, com ara la construcció d’un carrer de circumval·lació al sector de la Gavarra i un altre del mateix estil a l’entrada sud de la C-17. Centelles va aprofitar que commemora la Setmana de la Mobilitat per presentar el nou pla.

El programa d’actes és ampli i inclou activitats esportives, lúdiques i educatives. Una de les que destaca, segons Banqueri, es farà demà dijous amb la participació d’educadors de carrer. Manlleu, Vic o Tona són altres poblacions que també s’han adherit a la Setmana de la Mobilitat i han preparat activitats en aquest sentit.
Etiquetes: