23 d'abril de 2024

La llegenda del Serpent de Manlleu, vista per alumnes de centres de secundària europeus

De moment els manlleuencs ja han viatjat a Hongria i a Alemanya

El Ter 6 de març de 2013 a les 13:54
Una imatge de grup a Alemanya
Quatre alumnes i tres professors de l’Institut Antoni Pous de Manlleu van estar 5 dies, fins diumenge passat, a l’Offene Schule Waldau de Kassel, Alemanya. La trobada s’emmarca dins del projecte Comenius European Tales and Treasures en el qual hi participen 7 centres de diversos països d’Europa.

Pel novembre ja van ser a Hongria, en el marc d’una iniciativa on es treballen llegendes de diversos països europeus. El cap de departament de Llengües Estrangeres, Joan Mitjavila, ha explicat que ara les escoles participants començaran a treballar amb la llegenda del serpent de Manlleu, que ells els van "entregar" en un cofre que simbolitza el tresor de les històries i llegendes.

Segons Mitjavila, els centres europeus presentaran la visió que tenen de la història manlleuenca a la propera trobada que es farà del 24 al 28 d’abril a la ciutat. A banda, tot plegat serveix d’excusa perquè a l’institut Antoni Pous es facin treballs que giren entorn de la llegenda, en col·laboració amb l’Associació del Serpent.

Els primers mesos de curs, els alumnes de 2n d’ESO de l’institut han treballat una llegenda hongaresa a partir de la qual s’han elaborat còmics. Després, van treballar el conte de la Rapunzel, dels alemanys Germans Grimm. La resta de països que visitaran seran Àustria, la República Txeca, Turquia i Bèlgica.

L’anglès és la llengua vehicular però es treballen també altres habilitats. El finançament d’aquests intercanvis es fa a través de fons europeus i "als alumnes no els costa res el desplaçament als altres països, i ells acullen aquí els alumnes estrangers quan vénen".

Imatge de l'intercanvi

Els manlleuencs a Alemanya

Etiquetes:
Ràdio Manlleu