23 d'abril de 2024

El Morter celebra una jornada amb Nandu Jubany per parlar de la cuina del calçot

Àngel Bujons i Nandu Jubany han donat a conèixer alguns secrets de la seva cuina

El Ter 6 de març de 2013 a les 23:36
Els xefs Àngel Bujons i Nandu Jubany durant la demostració
El restaurant El Morter de Manlleu ha començat la celebració del seu 10è aniversari aquest dimecres amb una xerrada sobre el calçot i la salsa romesco a càrrec de Nandu Jubany i Àngel Bujons. Els dos cuiners han fet la salsa en directe en un morter de grans dimensions davant l'atenta mirada d'una trentena de persones. La jornada ha finalitzat amb un pica-pica amb calçots i altres productes i s'ha aprofitat l'avinentesa per presentar la Zona Kids, el nou espai que el restaurant dedicarà al lleure infantil.

El calçot és un producte de temporada i és per això que els propietaris d'El Morter, Àngel Bujons i Marga Cabanillas, han volgut començar la celebració dels 10 anys del restaurant amb una jornada sobre la cuina d'aquesta ceba tendra i de la salsa que sovint l'acompanya. El convidat de luxe de la jornada ha estat el xef Nandu Jubany, amb qui Bujons comparteix una molt bona relació des que formés part de l'equip inicial de Can Jubany.

Durant l'acte Bujons i Jubany han aconsellat que els productes siguin de qualitat, amb un calçot d'una mida aconsellada d'uns 20 cm de llarg i 2 de diàmetre i una salsa elaborada amb tomàquets escalivats, all, pa torrat, nyora, ametlla i avellanes torrades i oli d'oliva. Els dos xefs han respost també els dubtes dels assistents amb respostes a algunes preguntes sobre l'allioli, la brandada o les carxofes, entre d'altres.

Al final de l'acte els assistents han pogut tastar la salsa cuinada pels dos xefs durant el pica-pica i han pogut visitar la Zona Kids, un nou espai dedicat als més petits amb servei de ludoteca amb monitors i jocs diversos. El restaurant El Morter celebra calçotades i segons Bujons tenen un hort amb 4.000 calçots plantats que esperen tenir preparats aviat per poder-los cuinar. Entre els assistents s'ha sortejat una calçotada per a 8 persones.

Àngel Bujons i Nandu Jubany

Àngel Bujons i Nandu Jubany

Zona Kids d'El Morter

Etiquetes: