24 d'abril de 2024

Vic proposa als visitants passar una Setmana Santa a la ciutat

El Cicle de Música Religiosa arriba a la novena edició

El Ter 25 de març de 2013 a les 12:10
La regidora de Turisme, Anna Erra, i el regidor de Cultura, Joan López (al centre), presenten les activitats
ACN - L'Ajuntament de Vic ha aglutinat totes les activitats que es poden fer a la ciutat per Setmana Santa en un web per mostrar al visitant totes les opcions culturals que han sorgit des dels diferents col·lectius.

Així, hi apareixen des del Mercat del Ram, que tindrà lloc els propers 22,23 i 24 de març, fins a visites guiades a esglésies de la ciutat, passant per la Processó dels Armats (el Diumenge de Rams), visites al Museu Episcopal o els passis de cinema de pel·lícules de temàtica religiosa. El president del Teatre l'Atlàntida, Lluís Vila d'Abadal, ha assenyalat que Cicle de Música Religiosa, que enguany arriba a la novena edició, té com a plat fort el concert del contratenor català Jordi Domènech.

Des del Mercat del Ram fins el cicle de les Músiques Religioses, passant per la tradicional Processó dels Armats, o les activitats del Museu Episcopal, les visites culturals a la Catedral i altres centres de culte o el cinema, són accions que cada any es repeteixen, sota un mateix eix temàtic, i que les àrees de cultura i turisme de l'Ajuntament de Vic han volgut "batejar" amb el nom de Setmana Santa a Vic.

El regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López ha afirmat que es tracta d'un nou concepte que aglutina diverses accions culturals i turístiques de la ciutat amb l'objectiu d'atraure nous públics.

El director de la Fundació L'Atlàntida, Lluís Vila d'Abadal, ha explicat la programació d'enguany del Cicle de Música Religiosa que es troba en una edició "de transició", ja que tot i que és el novè any de la iniciativa, enguany s'hi ha implicat l'Ajuntament de Vic que junt amb la Comissió de Cultura de la Pietat (entitat creadora del projecte) i la Fundació l'Atlàntida han posat noves bases d'organització i funcionament.

La programació ofereix 5 concerts en sales de la mateixa Atlàntida, l'Església de la Pietat i el Museu Episcopal de Vic. El proper dissabte, dia 16 de març a les sis de la tarda, es podrà gaudir de l'actuació del cor finlandès Tapiola i el Cor Infantil de l'Orfeó Català amb un concert sota el títol 'Unint veus del nord i veus del sud'. Dissabte 23 de març a dos quarts de nou del vespre i coincidint amb el Mercat del Ram tindrà lloc el Cicle 'La Catedral de les Cantates', de la mà de l'Orquestra de Cambra de Vic. Dilluns dia 25 de març a dos quarts de nou a l'Atlàntida hi haurà l'actuació de 'Stabat Mater: dels Dolors al Contemporani', a càrrec de la Coral Canigó.

El dijous 28 de març a dos quarts de nou, es podrà gaudir de diverses obres d'Antonio Vivaldi, Alessandro Scarlatti i Francesco Corselli, sota el títol 'Colpa, Pentimento e Grazia'. Finalment i seguint l'èxit de la passada edició, dissabte, dia 30 de març hi haurà diverses audicions davant d'algunes de les peces més importants del Museu Episcopal de Vic en un concert itinerant pel museu.

*Un nou web que aglutina totes les activitats*

La regidora de Turisme, Anna Erra, ha assenyalat que amb aquest projecte es vol ser capaç de projectar Vic a l'exterior amb l'objectiu d'atraure nous visitants que es puguin allotjar a la ciutat per gaudir de diverses activitats com el Mercat del Ram, la Processó dels Armats, el Cicle de Música Religiosa, cinema i cultura religiosa, el Museu Episcopal i la Catedral i activitats i visites guiades. En aquesta línia, s'han creat diferents paquets turístics que engloben aquestes iniciatives i es poden adquirir a través del web www.vic.cat/setmanasantavic.
Etiquetes: