24 d'abril de 2024

La Colla Gegantera de Manlleu participarà al lipdub 'La Gegantada d'Osona'

En total hi haurà una trentena de gegants que participaran en aquest acte

El Ter 6 d'abril de 2013 a les 10:51
L'objectiu és promoure el món geganter de la comarca
Els gegants de Manlleu, la Maria Assumpta i en Galderic, i els gegantons, la Maria Gleva i l’Eloi, seran quatre de la trentena de gegants que participaran aquest diumenge en un lipdub que es gravarà pels voltants del Monestir de Sant Pere de Casserres i en concret pel camí d’accés.

La iniciativa és d’Osona Gegantera i ho fa amb la voluntat de promocionar-se. No només hi haurà gegants i gegantons, també hi seran els capgrossos i grallers i està obert a tothom qui hi vulgui participar, encara que no formi part d’una colla gegantera.

La gravació, anirà a càrrec de TVBagué. El responsable de l’empresa, Albert Bagué, ha explicat a Ràdio Manlleu les característiques d’aquest pla seqüència: "No és un libdup perquè no hi ha doblatge de veu, simplement és un regorregut visual en què s’han d’anar veient les diferents parelles de gegants, i llavors pel camí també hi han els ingredients que hi ha doncs en qualsevol trobada gegantera com són els grallers, els capgrossos i els gegantons. El recorregut es fa des del sender PR que hi ha des del restaurant del monestir fins a prop del monestir amb què els últims gegants que hi ha són els gegants d’Osona amb la pancarta d’Osona gegantera".

La cançó escollida és "Ball de gegants d’Osona", una música instrumental que, com bé diu el títol, fa referència a tot el moviment geganter de la comarca i que es va compondre fa uns anys per ballar durant les trobades comarcals. El lipdub, que començarà a gravar-se a partir de les 12 del migdia i estarà disponible a Internet a partir de la setmana que ve, també servirà per promocionar el Monestir de Sant Pere de Casserres que ultimament està registrant menys visites del que és habitual.

L'objectiu és promoure el món geganter de la comarca

L'objectiu és promoure el món geganter de la comarca

Albert Bagué és el realitzador i càmera del vídeo de la ballada

Vídeo promocional

Etiquetes:
Cultura