27 d'abril de 2024

Vic implementarà l'administració electrònica durant els propers tres anys amb una inversió d'1'4 MEUR

L'objectiu és millorar la gestió interna del consistori i "donar un pas qualitatiu" en atenció ciutadana

El Ter 17 d'abril de 2013 a les 11:28
Toni Serrat presenta el projecte d'aministració electrònica a l'Ajuntament de Vic, aquest dimarts
ACN - L'Ajuntament de Vic implementarà l'administració electrònica al consistori en un període que durarà tres anys. El regidor de Serveis, Toni Serrat, ha explicat que l'objectiu és "deixar de tenir els expedients dels tràmits en paper i passar a tenir arxius electrònics" per millorar la gestió interna del consistori, i "donar un pas qualitatiu" en atenció ciutadana.

Serrat ha reconegut que actualment el nivell d'informatització és "fluix" i la voluntat és adequar la gestió dels tràmits "al segle XXI". El regidor ha assenyalat que es tracta de la inversió "més gran" que farà l'ajuntament en tota la legislatura. El projecte té un pressupost d'1'4 MEUR, finançat a través de la Diputació de Barcelona.

L'Ajuntament de Vic implementarà l'administració electrònica al consistori en un període que durarà tres anys i s'anirà duent a terme per fases. El regidor de Serveis, Toni Serrat, ha explicat que avui dia els processos de gestió i emissió de tràmits a l'Ajuntament de Vic estan basats en el paper i orientats per departaments. Es tracta d'un procés "molt poc àgil" i que treballa només "en una línia", "no hi ha una visió transversal de la gestió", ha afegit. La voluntat, doncs, amb la implementació de l'administració electrònica és obtenir una gestió "més eficaç", "més eficient" i "molt més àgil".

Entre les actuacions, Serrat ha explicat que es gestionaran "tots" els expedients de manera electrònica i es simplificaran i racionalitzaran els processos i tràmits, "per guanyar en agilitat". A més, també s'implementaran "tots" els tràmits a nivell electrònic. Actualment ja n'hi ha una vintena que es poden realitzar a través d'internet, "però la voluntat és que es siguin tots".

D'altra banda, Serrat ha explicat que es crearà una xarxa d'intranet, per facilitar la comunicació interna entre els treballadors del consistori. El regidor ha explicat que un dels projectes que també s'implementarà serà l'aplicació d'un model "de dada única", amb l'objectiu d'unificar la informació de què disposa l'Ajuntament de Vic, "perquè sigui la mateixa per a tots". Serrat ha posat l'exemple referent a tràmits o permisos en carrers que, al llarg del temps, "cadascú els ha anat anomenant de maneres diferents i, en conseqüència, estan registrats als diferents departaments amb noms diferents".

Una altra de les línies d'acció és instaurar la "seu electrònica" de l'Ajuntament en línia. També es contempla un projecte d'integració d'informació amb la resta de sistemes de dades del consistori i implantar un quadre de comandament, una eina centralitzada que proporcioni indicadors d'activitat del consistori.

Entre les actuacions que es duran a terme, l'ajuntament també vol instaurar una eina que permeti posicionar la informació del territori sobre un mapa (SIG). Per últim, la inversió preveu millorar la maquinària i el programari i, un dels factors claus que ha assenyalat Serrat també és la millora dels servidors de la corporació. Aquesta partida, per ella sola, s'emporta una quarta part del pressupost.

Serrat ha explicat que la implementació de tots aquests projectes durarà tres anys i es durà a terme per fases. Quan aquest ambiciós projecte estigui instaurat, un dels objectius finals que es persegueix, segons Serrat, és proporcionar al ciutadà "una transparència màxima arribats al 2015".

Pel que fa al repartiment anual de la inversió, el 2013 es dedicaran 670.000 euros del pressupost total, el 2014 es rebran 580.000 euros, mentre que el 2015 en seran 150.000.
Etiquetes: