23 d'abril de 2024

Carles Sanuy és el nou president d'ERC a Osona

Sanuy ha guanyat després d'obtenir més del doble de vots que el seu rival de Reagrupament Independentista

El Ter 27 de setembre de 2008 a les 10:46
Carles Sanuy conversa amb Joan Ridao, acompanyats per Raül Escobar
Carles Sanuy, exregidor i militant d'ERC a Calldetenes, ha estat elegit aquest divendres nou president d'ERC de la comarca d'Osona. Sanuy, que representava la continuïtat en la línia de l'actual direcció, va aconseguir un total de 88 vots davant dels 39 de Jordi Sans, de Reagrupamanent Independentista (RI).

També hi va haver 17 vots en blanc. Sanuy deia, desprès de la votació d'aquest divendres a la nit, que del congrés en surt un partit 'cohesionat i fort' i destaca l'alta participació registrada.

El congrés osonenc es va fer al Museu Industrial del Ter de Manlleu i el va tancar el secretari general dels republicans, Joan Ridao, que va felicitar personalment el nou president.

Sanuy diu que ara cal treballar i assegura que buscarà la unitat amb totes les sensibilitats del partit. El nou president osonenc d'ERC diu que cal 'sumar totes' les sensibilitats i es marca com a objectiu treballar en xarxa entre militants i càrrecs institucionals i començar a preparar les properes eleccions municipals.

A més de Sanuy, l'executiva inclou diferents cares noves. Txevi Buigas (Folgueroles), Ramon Fabre (Tona), Raül Escobar (Vic), David Camacho (Taradell) i Glòria Rovira (Vic) es sumen a Jordi Casals (Torelló), Montserrat Juvanteny (Prats de Lluçanès) i Bruna Ferrer (Vic), membres de l'executiva sortint. Sanuy substitueix en el càrrec Jordi Serra, ara candidat a presidir la regional del partit a les comarques centrals.

Jordi Sants, el candidat de RI, admetia la derrota. Sants deia que Sanuy era un 'bon candidat' i qualificava el seu paper com a 'raonablement bo'. Tot i això diu que el seu objectiu serà intentar accedir a la presidència en el congrés que es farà d'aquí a dos anys. Sants diu que treballaran amb l'actual direcció perquè tot i ser del sector crític RI estan decidits a 'fondre's' dins del partit perquè l'objectiu es 'ser tots a ERC'.
Etiquetes:
Política Municipal