25 d'abril de 2024

Manlleu se situa entre els 12 municipis catalans amb millor puntuació a la web de l'Ajuntament

Manlleu ha millorat respecte el resultat de la primera avalucació

El Ter 18 d'abril de 2013 a les 16:48
Manlleu es situa entre els municipis catalans amb una major puntuació de bones pràctiques en comunicació local a la web. L’estudi realitzat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LCCP) de la UAB ha analitzat els webs corporatius dels 947 ajuntaments de Catalunya. Només 12 municipis superen el llindar del 75% d’indicadors positius, un dels quals és Manlleu.

Aquesta anàlisi es va iniciar en primera fase l’any passat, quan ja es van publicar les primeres dades d’avaluació a partir d’un seguit d’indicadors sorgits del Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. El decàleg es va crear amb l’objectiu que els representants polítics i tècnics tinguessin una guia d’actuacions per a incorporar o millorar a les seves webs municipals. D’aquesta manera es proposa un model de bones pràctiques en comunicació local compartint el coneixement i la metodologia entre els municipis.

El resultat de l’avaluació de les webs es representa gràficament en el Mapa de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública, on es poden consultar les dades de tots els municipis catalans.

Pel que fa a Manlleu, en la primera avaluació, realitzada el maig del 2012, ja estava inclosa en els 15 municipis que aprovaven l’estudi dels 40 totals que corresponien al llindar de població de 20.000 a 40.000 habitants.

Partint d’aquests indicadors, durant aquest any s’ha treballat per millorar i cobrir algunes de les mancances detectades en la primera anàlisi, aconseguint així assolir un llindar del 80% d’indicadors positius a la web municipal en aquesta última avaluació. Segons aquesta avaluació la web municipal de Manlleu és la més ben valorada d’Osona. Des de l’ajuntament es valora positivament aquesta nova dada, però no s’oblida que cal continuar vetllant per a resoldre els punts més febles i amb menys puntuació de la informació municipal.

Els últims anys des de l’Ajuntament de Manlleu s’està apostant per una millor gestió de la informació i la comunicació municipal digital a través de diverses eines de millora de cerques a la web, la presència activa en les xarxes socials corporatives, i el foment de l’atenció ciutadana digital, destacant per la implementació de l’administració electrònica, un procés de reorganització del treball municipal iniciat l’any 2007 i que ha possibilitat la creació de l’oficina virtual de Manlleu, l’Ajuntament a un clic, on actualment ja es poden realitzar més de 50 tràmits totalment en línia.
Etiquetes: