27 d'abril de 2024

El banc d'aliments el Sarró de Manlleu rep fons de l'obra social la Caixa Osona el 2012

L’Obra Social “la Caixa” ha col·laborat amb aquest projecte amb 6.294,27 euros per tal d’adequar el local

El Ter 26 d'abril de 2013 a les 11:42
Una imatge de la presentació
Durant l’any 2012, l’Obra Social "la Caixa" ha reforçat el seu compromís amb les necessitats dels ciutadans osonencs en els àmbits socials, d’inserció laboral, educatius, mediambientals i culturals. S’han invertit més de 765.000 euros a través de les entitats socials d’Osona.

La Directora d'Àrea de Negoci "la Caixa" a l’Osona, Imma Puig va presentar el balanç d’actuació recull de les col·laboracions de l’Obra Social durant l’any 2012 en els àmbits socials, d’inserció laboral, educatius, mediambientals i culturals a la comarca.

L’Ajuntament de Manlleu, a través d’un estudi on es posava de manifest l’existència de famílies en situació de precarietat, va decidir aliar-se amb les entitats de la població que ja donaven resposta a aquestes necessitats, com eren Associació Solidaritat amb Manlleu, Església Evangèlica, Associació Osona Solidària, Càritas, Mares Món i La Mezquita, per tal de crear un Banc d’Aliments que coordinés les actuacions de totes elles i així racionalitzar els recursos i optimitzar les accions que s’havien dut a terme. L’Ajuntament va posar a disposició del projecte un magatzem municipal a tal efecte. L’Obra Social "la Caixa" ha col·laborat amb aquest projecte amb 6.294,27 euros per tal d’adequar el local.

En l’àmbit social, durant el 2012, l’Obra Social "la Caixa" ha intensificat la seva acció a Osona per tal d’atendre les necessitats dels ciutadans, la qual cosa ha estat des de sempre la prioritat de l’entitat.

L’envelliment actiu i saludable de la gent gran, des dels 6 casals de gent gran que hi ha a la comarca (Casals de Gent Gran de Vic, Manlleu i Torelló, i els Esplais de Gurb, Manlleu i Sant Hipòlit de Voltregà), centres en conveni amb les administracions públiques, i en els què l’Obra Social desenvolupa un programa per facilitar el domini de la informàtica i afavorir l’envelliment actiu i saludable.

L'entitat manté el pressupost de l’Obra Social per a l’any 2013 en 500 milions d’euros, la mateixa xifra pressupostada els 5 anys precedents. Aquesta quantitat situa l’Obra Social "la Caixa" com la primera fundació privada a Espanya i una de les més importants del món.

En total, el 66,8% del pressupost (334 milions d’euros) es destinarà al desenvolupament de programes socials i assistencials. Els programes de ciència, recerca i medi ambient en suposaran el 13,4% (67,1 milions); l’apartat cultural suposarà el 12,9% de la inversió (64,3 milions), i el suport a l’educació i formació, el 6,9% (34,6 milions d’euros). L’any 2012, l’Obra Social "la Caixa" va impulsar un total de 42.056 iniciatives en les quals van participar i de les quals es van beneficiar més de 8 milions de persones.
Etiquetes: