26 d'abril de 2024

L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, predisposat a unir forces amb Torelló per reivindicar millores als trens

Les protestes demanen la inclusió de tot el tram dins la Zona 6 de rodalies, per millorar tarifes i freqüències

El Ter 30 d'abril de 2013 a les 19:17
Una de les protestes. Foto: ERC Torelló
Divendres passat es va fer a Torelló una nova concentració de protesta del grup anomenat Perquè no ens fotin el tren. La propera acció la faran el dia 31 de maig a ¼ de 9 del vespre. Ara s'engegarà la campanya "Jo dono la cara pel tren" i paral·lelament, s'intentarà treballar per aconseguir el suport i la mobilització de les poblacions veïnes, entre les quals consideren fonamental la implicació de Manlleu.

El batlle de la ciutat, Pere Prat, ha explicat a Ràdio Manlleu que va parlar amb l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, i que estan "completament d’acord amb aquesta reivindicació conjunta". També li va proposar tornar a convocar la comissió d’alcaldes d’Osona i la Cerdanya que fa dos mandats que es troben es torni a convocar i es reivindiquin plegats les millores a la línia". Reconeix que no és el millor moment perquè es materialitzi el desdoblament per qüestions pressupostàries però que almenys "es resolguin les qüestions del dia a dia".

Les protestes demanen la inclusió de tot el tram dins la Zona 6 de rodalies, per millorar tarifes i freqüències, i alerten de les conseqüències de tenir l’estació automatitzada i sense personal, com ara quan l’alarma es dispara i sona tota la nit. Segons el batlle de Manlleu, hi ha moltes possibilitats que la ciutat s’adhereixi a la campanya que ara començarà, "Jo dono la cara pel tren".

A l’estació de tren de Manlleu "es continuen despatxant bitllets al bar i ara s’han fet algunes millores com pintar la façana i seguim oferint que si algú vol ampliar el bar i explotar-lo com a restaurant podem arribar a bons acords, perquè nosaltres estem oberts i creiem en el tren".
Etiquetes: