23 d'abril de 2024

Les empreses Illa i Servial construiran i gestionaran el nou complex esportiu de Vic, que costarà set milions d'euros

L'oposició també ha aprofitat el ple extraordinari per criticar el nomenament de càrrecs de confiança

El Ter 29 de setembre de 2008 a les 16:55
Xavier Tornafoch, en una intervenció del ple d'aquest dilluns
El ple de l'Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns adjudicar a les empreses Instal•lacions de Lleure Esportiu Illa SA i Servial Obres i Serveis la construcció del complex esportiu de Can Garrofa. Aquestes dues empreses també gestionaran aquest equipament esportiu durant els propers 35 anys.

El complex tindrà un cost total de set milions d'euros dels quals 4,8 milions seran per la construcció. El regidor d'urbanisme, Xavier Solà, ha protagonitzat durant el ple un agre debat amb el regidor d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, a l'entorn dels preus que hauran de pagar els usuaris. Solà els ha comparat amb els de Manresa on ICV-EUiA assumeix la regidoria d'esports assegurant que estan per sota.

El ple del passat mes de juliol quan es va treure la construcció i gestió del complex a concurs, Tornafoch ja va alertar que els preus amb els que treballava l'equip de govern eren massa elevats al tractar-se d'un equipament de titularitat pública, tot i que amb gestió privada. En el ple d'aquest dilluns, Solà ha presentat les comparatives respecte els preus aplicats en el complex esportiu de Manresa i ha acusat Tornafoch de fer 'demagògia' respecte aquesta qüestió. Tot i que Tornafoch ha demanat una rectificació a les acusacions de Solà aquest s'hi ha negat. ICV-EUiA manté que els 42 euros cada mes que pagaria de quota un abonat per la utilització de tots els serveis és massa alta. Tornafoch ha acusat a Solà d'estar 'embriagat' per gestionar 'pedres i diners'.

També des de l'oposició, Josep Anglada, portaveu de la PxC, considera que la instal•lació és 'excessiva i desproporcionada' pels potencials usuaris que té a la zona on es construeix, perquè són 'moros i negres' que no volen pagar per utilitzar cap servei. L'adjudicació a les dues empreses s'ha aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern de CiU, PSC i ERC i de la CUP. PxC i ICV-EUiA s'han abstingut.

Xavier Solà ha definit el nou equipament com de 'primer nivell'. Aquest comptarà amb dos vasos de piscina coberta, una zona d'aigües i relax, un espai per 'fitness' i gimnàstica, una zona de serveis amb cafeteria, una pista polivalent exterior on s'hi faran tres camps de futbol 3, un solàrium o quatre pistes de pàdel. Segons el calendari facilitat per l'Ajuntament l'obra podria començar en uns nou mesos. Quan l'obra s'iniciï s'executarà en quinze mesos de manera que les previsions de l'equip de govern es que estigui acabada el setembre del 2010. El nou complex esportiu de Can Garrofa es farà al sud de la ciutat, a tocar dels coneguts Habitatges Montseny.

D'altra banda, al ple d'aquest dilluns que tenia càrrec extraordinari l'oposició també ha criticat un excés de càrrecs de confiança per part de l'equip de govern. El ple ha aprovat la contractació d'un director per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (ImpeVic) i un càrrec directiu de l'àrea de benestar social. El cap de l'oposició, Josep Anglada, ha dit que això només serveix per anar 'enxufen les amistats'. El regidor de la CUP, Quim Soler, ha dit que tot plegat respon a la voluntat del govern de crear 'una estructura paral•lela al funcionariat'. Des d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch, ha demanat més 'austeritat' a l'equip de govern davant de la situació de crisi i ha assegurat que el govern ha nomenat 23 càrrecs de confiança en 15 mesos. L'alcalde, el democratacristià Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit que l''irresponsable' seria crear places fixes per aquests treballadors i els ha definit com de necessaris pel projecte de l'equip de govern.

Xavier Solà explicant el projecte el complex esportiu de can Garrofa

Etiquetes:
Política Municipal