25 d'abril de 2024

CatalunyaCaixa posa 5 pisos a disposició de l'Ajuntament de Manlleu perquè els destini a lloguer social

L’entitat bancària rep el pagament del lloguer per part dels llogaters, sense que l’Ajuntament hi intervingui

El Ter 23 de maig de 2013 a les 18:00
Una imatge d'arxiu d'una seu de CatalunyaCaixa
Aquest divendres l’Ajuntament de Manlleu i CatalunyaCaixa signaran un conveni de col·laboració per facilitar a la ciutadania amb dificultats econòmiques i risc d’exclusió social l’accés a un habitatge digne. Amb aquest conveni CatalunyaCaixa posarà a disposició de l’Ajuntament de Manlleu 5 pisos buits que té a la ciutat per tal que puguin ser llogats per uns preus que oscil·len entre els 150 i 250 euros al mes, depenent de les característiques de l’immoble i de la seva ubicació.

L’Ajuntament de Manlleu, a partir de les propostes formulades pels Serveis Socials, traslladarà a CatalunyaCaixa les dades dels arrendataris proposats que compleixin els requisits establerts al conveni. la voluntat de compliment immediat. El conveni bilateral amb CatalunyaCaixa es fa amb una voluntat de compliment immediat. Segons el regidor d'Urbanisme, Pep Mas, volen assegurar-se que aquesta habitatges surten al mercat "en unes condicions correctes. Mas parla de la finalitat del conveni.

El regidor afirma que l’estoc de pisos de CatalunyaCaixa, que diu que ja té a disposició de la gent, es suma una nova via, amb criteris o uns mínims que estableix l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Manlleu. Segons fonts municipals, més endavant hi ha l’opció d’anar incorporant nous habitatges. S’estableix també un apartat social, que avaluarà l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament, per trobar les persones "que es poden ajustar més a aquesta oferta de pisos que posarem a servei de la població".

El conveni coincideix amb la reactivació de la campanya d’habitatge que es va fer. Mas reconeix que la resta de contactes que han mantingut amb les entitats bancàries és molt difícil que fructifiquin. En part, el regidor en culpa la implantació del Fons Social per a l’Habitatge que diu que acaba de "trepitjar la dignitat de les persones desnonades".

Pep Mas diu que "no ens sumem a aquesta política d’aparador i neoliberal". La creació de l’anomenat Banc Dolent, la Sareb, fa que moltes entitats financeres optin per destinar-hi els habitatges i això no facilita que aquest conjunt d’habitatges es posin a disposició del mercat, per a les persones que ho necessiten. Segons Mas, "ara no tenim coneixement immediat de cap desnonament a Manlleu però és cert que tant aquí com a la resta de municipis hi ha un continu d’execucions hipotecàries i de desnonaments; no variem de la resta".

L’entitat bancària rep el pagament del lloguer per part de la persona que ocupa el pis, sense que l’Ajuntament intervingui en aquest apartat. El conveni el signaran divendres a les 11 del matí el regidor d’Urbanisme, Pep Mas, representant l’Ajuntament de Manlleu, i el director territorial a la Catalunya Central de CatalunyaCaixa, Òscar Ferrer.
Etiquetes: