27 d'abril de 2024

Manlleu participa en la campanya de dinamització Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir

Cada municipi aporta un producte o servei característic per a un premi conjunt que es sortejarà al final de la campanya

El Ter 30 de maig de 2013 a les 09:47
Una imatge de la presentació conjunta de la campanya, amb Josep Maria Anglada a l'extrem dret
Alcaldes i regidors de Comerç dels ajuntaments osonencs implicats van presentar dimarts, a l’Arxiu Municipal de Torelló, la campanya de dinamització comercial Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, Josep Maria Anglada, ha explicat que una de les qüestions importants és el comerç, que té "una finalitat econòmica però també de cohesió social i de fer l’entorn agradable".

Aquesta campanya, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, té per objectiu potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics per millorar la qualitat de vida i la cohesió social. Per això la iniciativa s’emmarca en els respectius projectes de Pla de Barris.

S’ha plantejat una campanya de tot Catalunya per donar incentius a la gent que compri en aquestes botigues. Els premis seran sopars, visites turístiques o entrades per a espectacles, entre d’altres. Anglada creu que és "positiu perquè ha fet que ens trobéssim aquests municipis i parléssim conjuntament de comerç, dels punts forts i febles del que es pot potenciar".

Cada municipi aportarà un producte o servei característic per a un premi conjunt que es sortejarà al final de la campanya; els 20 productes (corresponents als 20 municipis o barris participants) conformen un premi valorat aproximadament en 1.400 euros. Aquest lot es sortejarà en cada una de les poblacions participants. A més a més, cada poble pot personalitzar la campanya amb més obsequis o premis, implicant el comerç de proximitat local. En el cas dels municipis osonencs es compta que hi participaran, en total, més de 600 establiments.

Cada localitat haurà de triar un producte o servei per aportar al premi. Al Mercat Municipal, el premi col·lectiu hi estarà exposat des d’aquest dijous i s’hi faran aportacions "d’altres comerços de Manlleu per fer-ho més engrescador".

Una de les peculiaritats de Manlleu és que les accions més importants del Pla de Barris no s’han fet al nucli antic, sinó al barri de l’Erm "amb l’objectiu principal que el barri formi part de Manlleu en tots els aspectes, cosa que urbanísticament s’ha aconseguit, està plenament integrat i falten altres vessants com el comerç". Anglada diu que "s’ha de mirar globalment, ja que tot Manlleu se’n beneficia". Els comerços adherits repartiran butlletes entre els seus clients, a partir d’aquest dissabte 1 de juny i fins el dia 21.

Aquesta és la tercera edició de la campanya, en la qual participen disset municipis en el conjunt de Catalunya, sis dels quals són osonencs: Vic, Manlleu, Torelló (que és el segon any que hi participa), Centelles, Sant Hipòlit de Voltregà i Sant Pere de Torelló. Tots ells tenen el denominador comú que tenen en marxa o enllestit un Pla de Barris.
Etiquetes: