25 d'abril de 2024

Baixen els beneficiaris del PIRMI i es doblen els del banc d'aliments a Manlleu

Es va començar amb 290 famílies i ha avançat que "ara ja són 540" les que són beneficiàries del banc d'aliments

El Ter 7 de juny de 2013 a les 20:02
Una imatge de la presentació de les dades
Aquest divendres al matí s’ha presentat la memòria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manlleu que correspon a l'any 2012. Com a dades rellevants hi ha l’augment del nombre de persones que s’ha atès de manera presencial i que ja arriben a les 8.400. Una de les consultes més rellevants ha estat aportar documentació.

S’ha parlat de projectes importants per la ciutat com ha estat la nova cartera unificada de Serveis Socials a la comarca d’Osona que s’ha fet a partir d’una pàgina a internet i que integra una trentena de serveis. Àgata Gelpí, la directora de Serveis Socials, s’ha referit al fet que l’atorgament de prestacions dels 400 euros, el PIRMI com es coneix popularment, estan davallant a la ciutat però és a causa dels criteris molt més "restrictius de la Generalitat".

Segons ha explicat, "en molts casos de gent la Generalitat fa la lectura que tenen un problema exclusivament laboral però al cap de quatre o cinc mesos tenen un problema social perquè no poden pagar l’habitatge, no poden pagar els llibres als nenes, perden la casa i els problemes van caient en cascada; fins que no és una gran cascada, la Generalitat no accepta la prestació", Gelpí ha assegurat que "nosaltres ho vivim al dia a dia i també és el resultat d’aquests 100.000 euros que hem donat en ajuts econòmics". Les persones beneficiàries de la prestació del PIRMI el 2007 eren 167 a Manlleu. El 2010 van arribar a ser 973 beneficiaris, el principal pic, però el 2012 han estat 627 les persones que hi han pogut accedir.

Gelpí s’ha referit també al projecte del banc d’aliments El Sarró com una iniciativa amb un "èxit important". Es va començar amb 290 famílies i ha avançat que "ara ja són 540" les que són beneficiàries del banc, i això pot suposar "unes 2.500 persones". Ha explicat que "hem treballat en xarxa, tenim més punts d’atenció i hem detectat més gent, que era un dels objectius, arribar a la màxima població que necessités aquest tipus de servei i malauradament la gent va esgotant prestacions i és un servei molt necessari".

També s’ha remarcat el servei d’orientació jurídica a la ciutadania, que fins llavors era només a Vic i Torelló. L’agost del 2012 es va signar un conveni amb la Diputació per crear la nova prestació. Consisteix en establir un punt d’orientació gratuït relatiu a aspectes jurídics que es puguin derivar de la crisis, com són els acomiadaments o bé les execucions hipotecàries. També es dóna servei a altres àrees d’Osona, Des del juliol i fins al desembre ja en van fer ús 54 persones. La presentació ha anat també a càrrec dels regidors Carme Trillas i Joan Torrentgenerós.
Etiquetes: