25 d'abril de 2024

La UVic formarà mestres titulats en Educació Infantil i Primària capaços d'impartir classes en llengua anglesa

El doble grau, que s'iniciarà el curs vinent, es podrà obtenir en cinc anys i tindrà capacitat per a 40 estudiants

El Ter 8 de juny de 2013 a les 14:09
Dues alumnes de la UVic amb un llibre anglès a l'aula de pràctiques de la facultat d'Educació
ACN - La Universitat de Vic oferirà, a partir del curs vinent, un doble grau de Mestre en Educació Infantil i Primària que capacitarà els nous titulats tant per ensenyar anglès com per impartir matèries en aquesta llengua.

El degà de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències de Humanes de la UVic, Francesc Codina, ha explicat que la nova proposta és una prova pilot que té per objectiu millorar la formació inicial dels mestres. La doble titulació tindrà capacitat per a 40 estudiants i es podrà obtenir en un termini de cinc anys durant els quals s'exigirà dedicació completa. A més, per cursar aquest doble grau es requerirà el nivell d'anglès B1, ja que la meitat dels crèdits s'impartiran en aquesta llengua

El doble grau permetrà a l'estudiant obtenir una doble titulació en Educació Infantil i Primària que, d'una banda, el capacitarà per ensenyar llengua anglesa i, de l'altra, per impartir qualsevol matèria del temari en aquesta llengua. La nova proposta formativa s'iniciarà el proper mes de setembre i tindrà una durada de cinc anys, durant els quals s'exigirà dedicació completa a l'estudiant. Per compensar aquest esforç, l'alumne rebrà un suport econòmic per part de la Generalitat que s'aplicarà en el preu de la matrícula, que serà de 2.100 euros. D'aquesta manera, l'import gairebé s'equipara al de les universitats públiques.

El coordinador del grau, Joan Soler, ha explicat que, per poder cursar aquest doble grau, es requerirà el nivell d'anglès B1, ja que la meitat dels crèdits s'impartiran en aquesta llengua. A més, els alumnes també hauran de fer una estada d'estudis i pràctiques a l'estranger. Segons ha explicat, a l'hora de fer la preinscripció, els estudiants hauran d'acreditar el certificat d'anglès corresponent, o bé hauran de fer una prova d'aptitud personal, que tindrà lloc el proper 18 de juny. La doble titulació té capacitat per a 40 estudiants i, en cas que hi hagi sobredemanda, s'aplicarà nota de tall.

Aquesta nova oferta formativa forma part d'una proposta de la Direcció General d'Universitats que insta les universitats catalanes a presentar plans pilots amb l'objectiu de millorar substancialment la formació inicial dels mestres.
Etiquetes: