25 d'abril de 2024

Els alumnes de 3r d'ESO del Casals-Gràcia es proposen que no hi hagi Cap nen sense xancletes

De moment han recaptat més de 400 euros amb activitats

El Ter 10 de juny de 2013 a les 18:23
Els alumnes van vendres sucs de fruita i galetes per recaptar fons
Els alumnes de 3r d’ESO de l'escola Casals-Gràcia de Manlleu estan duent a terme una iniciativa solidària que es diu Cap nen sense xancletes. Els nois i noies, que tenen entre 14 i 15 anys, estan fent tot tipus d'activitats i accions per recaptar diners. L'objectiu és comprar calçat per a nens i nenes de primària que viuen en una zona situada anomenada Maesot, entre Birmània i Tailàndia.

Dins de la matèria de Ciutadania la professora Elena Borge, tutora de 3r d'ESO i cap d'estudis de secundària, va suggerir el tema. De fet, segona ha explicat en una entrevista a Ràdio Manlleu, l'any passat va començar però "no vam tenir prou temps de donar-hi forma". Pel novembre, Borge havia visitat Tailàndia i va conèixer "a través d’una ONG on treballa una amiga" la necessitat d’aconseguir calçat per als nens i nenes birmans que hi estan refugiats. La mateixa Elena Borge explica que els nois i noies s’hi estan implicant "cada vegada més" i que s’han fet seva la iniciativa.

Es van posar a treballar fins el novembre i va culminar amb activitats al 31 de maig. De moment han recaptat més de 400 euros amb activitats com ara venda de punts de llibre per Sant Jordi, gimcanes, una llumineta o bé activitats diverses el dia del sopar de fi de curs de l'AMPA, que es va fer el 31 de maig. Aquell dia es va fer una festa davant l'escola tota la tarda. Es van fer tallers de dansa, maquillatge, una gimcana o un torneig de futbol. Per participar-hi, calia pagar un euro. A més, van fer sucs de fruita i galetes en forma de xancleta que es van vendre fora l’escola. Al vespre es va fer el sopar de l’AMPA i "els diners que es van fer a la barra també s’han destinat al projecte".

El projectes continuarà l’any vinent, amb els mateixos alumnes, que faran 4t d’ESO. Quan s’acabi el curs, faran un lliurament de diners. Segons Borge, "és millor que l’ONG tingui els diners allà i faci la compra de xancletes, perquè és molt més barat". El clima i el preu d’aquest tipus de calçat el fan el més adient. Si l’any que ve es recullen més fons "es faria una segona entrega de diners".

Les galetes en forma de xancleta

Un taller de maquillatge

L'ambient de la festa del dia 31 de maig

Etiquetes: