25 d'abril de 2024

Laia Rovira guanya el concurs de cartells contra la violència vers les dones

L’obra guanyadora serà la imatge de la propera campanya del 25 de novembre a tota la comarca d’Osona

El Ter 13 de juny de 2013 a les 10:47
Una de les imatges del lliurament de premis
Aquest dimecres a la tarda es va donar a conèixer el cartell guanyador del segon concurs de cartells "Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones". L’acte es va dur a terme al Centre d’acció social i comunitària "La Carrera" de Torelló.

La guanyadora del concurs ha estat Laia Rovira de Vic, estudiant de magisteri de la Universitat de Vic. Els finalistes del concurs han estat Cristina Riera de Les Masies de Voltregà, Eloy Alonso de Barcelona i Wioletta Cepowska de Vilanova de Sau.

A l’acte es van exposar totes les obres presentades i es va comptar amb la presència del regidor de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic i en representació del Consell Comarcal d’Osona, Joan López i Carol; les regidores Carme Francolí de Torelló i Carme Trillas de Manlleu. Tots ells van coincidir en destacar el treball conjunt que s’està fent vers la sensibilització i prevenció de la violència masclista a la comarca amb accions concretes, i aquest concurs n’és un exemple més.

La guanyadora del concurs d’enguany, Laia Rovira, va explicar que a l’hora de fer el disseny es va estudiar cartells previs del 25 de novembre de diversos municipis i el que suposa la violència masclista. Rovira va expressar la cruesa que pot existir en algunes relacions de parella que, "com les piruletes, inicialment haurien de ser dolces i agradables". A més, va destacar que, "a nivell de disseny, volia treballar en base al minimalisme, ja que menys moltes vegades és més".

Des de les entitats organitzadores (VicDones-SIAD Osona, SIAD de Manlleu, la regidoria de Polítiques d’Igualtat de Torelló i la Mancomunitat La Plana), es va expressar la satisfacció per l’increment de la participació respecte de l’any passat amb un total de 18 obres, repartides entre es municipis de Manlleu, Roda de Ter, Masies de Voltregà, Vilanova de Sau, Barcelona i Vic.

Els membres del jurat presents a l’acte van explicar la dificultat a l’hora de poder escollir el cartell guanyador per la qualitat i diversitat de les obres presentades. La decisió final va ser realitzada en base a l’originalitat, el missatge que es transmetia i a la qualitat del disseny.

L’obra guanyadora serà la imatge de la propera campanya del 25 de novembre a tota la comarca d’Osona i aquesta, juntament amb la resta d’obres, formaran part d’una exposició itinerant que serà exposada en els diferents municipis que ho sol·licitin a VicDones-SIAD Osona.
Etiquetes: