25 d'abril de 2024

Càritas ha doblat el nombre de voluntaris al Bisbat de Vic en cinc anys

Un dels programes més recents és la concessió de microcrèdits per aquells que tenen pocs recursos

El Ter 14 de juny de 2013 a les 17:51
Dues de les voluntàries osonenques, Maria Dot i Eva Boix
Ho argumenten degut a la cruesa de la crisi econòmica que fa que cada vegada més gent s'impliqui en participar en la seixantena de programes de Càritas en els diferents àmbits d'actuació. Més de 43.000 persones es beneficien dels ajuts de Càritas.

El nombre de voluntaris que col·laboren amb l'entitat va augmentar en 211 persones l'any 2012 i, en els darrers cinc anys, pràcticament s'ha doblat. L'any 2008, amb l'esclat de la crisi econòmica, Càritas tenia 450 voluntaris que el 2012 van créixer fins els 873. Càritas del Bisbat de Vic ha doblat el nombre de voluntaris en cinc anys. El seu perfil, segons expliquen des de l'entitat, és "molt divers". Per exemple, Maria Dot fa dos anys i mig que es va sumar al grup de Sant Vicenç de Torelló. Diu que actualment la majoria de situacions que han d'atendre estan relacionades amb la falta de recursos a causa de la manca de feina.

Eva Boix és una altra voluntària que s'ha incorporat a Càritas fa un any i, concretament, col.labora amb Càritas de Roda de Ter. Fa un any que amb un grup de voluntaris, estan preparant una anàlisi de la realitat que es viu als seus pobles mitjançant entrevistes i trobades. Fan un treball de camp per detectar "les necessitats que hi ha al poble" i crear programes que ajudin a posar remei a aquestes mancances.

Un dels programes més recents és la concessió de microcrèdits per aquells que tenen pocs recursos i que han de fer front a una despesa que en aquell moment no poden assumir. Càritas els deixa els diners que poden retornar, segons les seves possibilitats, i en els terminis acordats. Aquest programa està en funcionament a Torelló, Roda de Ter, les Masies de Roda, Ripoll i la Vall de Camprodon. Durant el 2012 se'n van concedir 45: 35 a Torelló, 6 a la Vall de Camprodon, 2 a Ripoll, 2 a Roda de Ter i 2 a Masies de Roda.

Aquests han estat per conceptes com ajudar a persones a retornar al seu país d'origen, pagament de rebuts de llum, aigua, lloguer d'un habitatge o per fer front a les despeses de l'inici de curs. Els microcrèdits concedits fins ara tenen un import que pot anar dels 60 fins als 800 euros. A banda, l'entitat ha facilitat la inserció laboral de més de 150 persones.

El bisbe Romà Casanova va presidir l'assemblea general de Càritas al Seminari de Vic

Etiquetes: