26 d'abril de 2024

La Cooperativa Plana de Vic tanca el 2012 amb una facturació de 60 MEUR

La consolidació de l'exportació i l'elaboració càrnia han marcat l'exercici

El Ter 20 de juny de 2013 a les 10:32
Instantània de l'assemblea de la Cooperativa Plana de Vic
ACN - La Cooperativa Plana de Vic ha aprovat en assemblea els resultats de l'exercici 2012 amb una facturació que arriba gairebé als 60 MEUR. Segons expliquen, el creixement en el procés d'internacionalització amb la comercialització d'animals vius i en canal s'ha destacat com un dels punts forts de l'exercici.

El director de la Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra, ha valorat positivament els resultats i ha assenyalat que "tenint en compte l'entorn econòmic actual, les xifres de la cooperativa corroboren l'encert de les apostes estratègiques dutes a terme". A més, ha afegit, "cal que cadascun de nosaltres com a productors veiem oportunitats, més enllà dels productes".

Per línies de negoci, en la fabricació d'alimentació animal, la producció a la Cooperativa Plana de Vic es va mantenir als nivells de l'any anterior amb més de 92 tones i centrada majoritàriament en pinso, seguida de barreges i de matèries i farratges. En aquest àmbit destaca l'increment de competitivitat del centre de producció de Santa Eugènia de Berga a través de l'optimització energètica, i el reforç de l'equip humà de l'àrea de qualitat.

Pel que fa a l'àrea de serveis, la comercialització de porcs a països europeus, tant amb animals vius com en canal, s'ha incrementat en un 28% respecte el 2011. Els resultats han notat aquest creixement tant per l'increment en l'exportació com perquè el preu cobrat per quilo de canal ha estat sensiblement millor que l'any 2011.

La secció de crèdit de la cooperativa va aprovar el 2012 operacions creditícies per als socis d'1'5 MEUR, xifra que suposa un increment d'un 15% respecte l'any anterior. Igualment, pel que fa a la retribució dels diners dipositats pels socis, es va mantenir en nivells molt competitius durant tot l'any (entre un 4'25% i un 4% per imposicions a un any).

En l'àrea de punts de venda, es va assenyalar la reorientació de la farmàcia veterinària i el manteniment de les vendes de l'economat, així com l'evolució de les botigues d'alimentació amb un increment d'un 4% de les vendes el 2012 i la consolidació de la reorientació estratègica centrada en la potenciació de la venda de carn: el 48% de les vendes van ser productes carnis.

Durant l'assemblea, també es va destacar l'inici del procés de col·laboració amb diferents partners per a la gestió d'explotacions porcines. Aquesta nova línia de treball ha permès obrir un nou ventall de possibilitats en els àmbits de recerca genètica i d'alimentació, posant a prova cada dia l'eficiència en la producció que després es trasllada a les explotacions dels socis.
Etiquetes: