24 d'abril de 2024

Xerrada informativa a Manlleu per a joves sobre voluntariats europeus

Aurora té per objectiu promoure la igualtat d’oportunitats, la inclusió social i la lluita contra la desocupació juvenil

El Ter 17 de juny de 2013 a les 10:46
Aquest dimecres 19 de juny a les 4 de la tarda, membres de l’entitat Aurora presentaran el voluntariat europeu com a una oportunitat de futur per als joves de Manlleu. La xerrada tindrà lloc a la Sala Jove del Casal Cívic Frederica Montseny

Un projecte de Servei de Voluntariat Europeu permet a un jove, d’entre 18 i 30 anys, exercir una activitat de voluntariat en un altre país durant un temps determinat, habitualment durant un període de 6 a 12 mesos. Aquestes activitats de voluntariat poden efectuar-se, per exemple, en l’àmbit del medi ambient, les arts i la cultura, l’animació per infants, joves o gent gran, el patrimoni cultural o els esports i les activitats d’esbarjo. La Unió Europea dóna suport a qualsevol iniciativa d’educació alternativa en favor dels joves mitjançant el voluntariat transnacional, sempre i quan aquestes iniciatives impliquin la participació directa i activa de joves en activitats destinades a respondre a les necessitats de la societat.

Aurora té la possibilitat d’actuar com a organització d’enviament de voluntaris sempre i quan es donin els requisits previs de participació. En la xerrada del proper dimecres dia 19 de juny s’explicarà el funcionament d’aquest voluntariat es parlara també dels criteris i requisits a tenir en compte.

La xerrada s'organitza en el marc de Territori Jove de l'Àrea de Benestar Social de Manlleu. Aurora és una entitat social amb seu a Vic que té com a objectiu incrementar el benestar i el desenvolupament de la societat a través de la implementació de projectes socials innovadors i la prestació de serveis a la comunitat. A nivell general, Aurora té per objectiu promoure la igualtat d’oportunitats, la inclusió social i la lluita contra la desocupació juvenil. També promou la cohesió social i el diàleg intercultural entre comunitats i vol establir-se com una plataforma activa que serveixi a emprenedors socials per desenvolupar els seus propis projectes, tant a nivell personal com col·lectiu. Més informació a "http://www.projecteaurora.com":http://www.projecteaurora.com.
Etiquetes: